Udstillingssæsonen åbner med fotokunst

Udstillingssæsonen åbner med fotokunst

KULHUSE: Udstillingsrækken ”Kunst før Columbus” i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus starter sæsonen lørdag den 15. og søndag den 16. april med udstilling af værker af fotograf Peter Kühn-Nielsen.

Om lørdagen fortæller kunstneren om arbejdet med værkerne, og han er derudover til stede under hele udstillingen. Der er gratis adgang.

Peter Kühn-Nielsen går altid rundt med sit kamera på sig, og om sin arbejdsmetode fortællerr han at det, der interesserer ham i den fotografiske proces, er skildringen af det øjeblik, hvor alt falder på plads inden for billedets grænser.

Derfor sker beskæringen stort set i optagelsen, og indgreb i mørkekammer eller på computer er minimale.

På udstillingen vises billeder fra 1970’erne og – 80’erne samt farvefotografier fra tiden efter 2000 med motiver fra blandt andet Nørreport Station, Amsterdam, Berlin, New York og Washington D.C.

Nørreport Station har Peter Kühn-Nielsen fotograferet gennem mange år, og her har han især interesseret sig for de grafiske kvaliteter i stationens mure under nedbrydning og opbygning. tet fra 1980 til 2009.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »