Ud på vandet og ind i skoven

0

Et nyt samarbejde mellem orienteringsløbere og kajakroere har skabt en stribe nye oplevelsesruter som en del af Sommer i Vores Natur. Ruterne er familievenlige og fyldt med både oplevelser og formidling af naturen. De nye ruter findes både i landskabet – og som noget nyt også til søs.

NATUREN:  Den danske natur kan noget helt særligt, når man ser den fra søsiden. Når man sidder i en kano eller kajak og kan komme helt ind til kysten, men ser den fra et nyt perspektiv. Dansk Orienterings-Forbund og Dansk Kano og Kajak Forbund er denne sommer gået sammen og har oprettet 13 nye orienteringsruter med naturformidling til lands og indtil videre fem nye ruter på vandet.

Ruterne er en del af projektet ”Sommer i Vores Natur” og er med støtte fra Friluftsrådet blevet udviklet i et stort samarbejde med diverse kajakklubber, orienteringsklubber, naturvejledere og naturcentre rundt omkring i de 16 naturperler fordelt over hele landet.

Digitale ruter til nye oplevelser
Der er tale om nemme orienteringsruter til gående og kajakroere, lettilgængelige for dem, som er nye i skoven, eller som lige har fået deres kajakbevis og til en tur med børnene. 

Posterne er digitale, og for at kunne nyde ruten skal man downloade app’en TravelTales til sin mobil, som vil give besked, når man nærmer sig posterne langs ruterne. 

TravelTales findes til Iphone og Android.

En af de foreløbigt fem orienteringsruter til søs i naturperlerne findes i Nationalparken Skjoldungernes Land.

 Man kan finde et samlet kort over kajakruterne på vandet her, ligesom man kan finde kortene over de nye ”Sommer i Vores Natur-skovruter” og de mange, mange andre Find vej i Danmark-orienteringsruter på Dansk Orienterings-Forbunds Facebook-side.

Deltag i debatten
Share.

About Author