Teoriundervisningen foregår i lokalbiografen

0

KIRKE HYLLINGE: Torsdag stod Sonny Blom Mathiasen for de første teoritimer i et nyrenoveret lokale på Kirkevej. Et lokale med storskærm, biografsæder, gratis popcornmaskine og ditto sodavandsautomat. 

– Vi underviser alle i det samme stof og efter de samme regler. Forskellen er, hvordan vi formår at gøre undervisningen spændende ved at lægge liv, sjæl og personlighed i undervisningen, siger Sonny Blom Mathiasen, der med Kirke Hyllinge Køreskole har taget hul på en mangeårig drøm.  

Han er oprindelig uddannet asfaltør. Men det har stået i kortene i lang tid, at han gerne ville åbne sin egen, lokale køreskole.

– Det er en dyr uddannelse. Min kone har fået sclerose og har også en arbejdsskade. Det satte tingene lidt i relief samtidig med, at det har givet et økonomisk råderum, som vi ikke har haft før. 

God tid
Sonny Blom Mathiasen bor i Sæby og har lejet sig ind i lokalet på Kirkevej, der nu ligner en biografsal.  

– Jeg har nok nogle værdier, der er anderledes end de flestes. Jeg vil ikke løbe så stærkt. Jeg satser på, at køreskolen bliver et lokalt ”hyggeprojekt”, hvor jeg har god tid til eleverne. Eleverne er tit og ofte folk, der har det lidt svært og gerne vil have lidt ro på. 

– Jeg tager kun seks elever ad gangen. Torsdag havde jeg mit første hold. Jeg starter hold igen den 21, så jeg har 12 elever kørende i alt. Først når hold 1 er færdigt, tager jeg nyt hold ind. 

– Indtil videre er mine elever udelukkende fra lokalområdet. Undervisningen går langt ud over bare at bestå prøverne. Vi går i dybden med alle de seriøse emner på en sjov og underholdende måde. Eleverne bliver rustet til at læse og forstå trafikken – og så lægger vi meget vægt på, at de unge får et realistisk billede af deres egne evner og erfaring i trafikken

Til gavn for området
– Vi har talt om, at biografsalen ikke kun skal bruges til teorilokale, siger han.

  Den skal også være til gavn for andre. Den lokale børnehave kunne eksempelvis bruge den til at vise film. Vi vil gerne støtte op om lokalområdet.   

Share.

About Author