Tag risikotesten

Tag risikotesten

45 procent af de knap 24.000 danskere, der tog Diabetesforeningens risikotest i forbindelse med Verdens Diabetesdag i november, havde høj eller meget høj risiko for type 2-diabetes.

HELBRED:
Der er grund til opmærksomhed, når forskningen viser, at 76.000 danskere formodes at have type 2-diabetes uden at vide det, 360.000 har forstadier til sygdommen, og 35 procent får deres diagnose så sent, at de allerede har udviklet alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdom og nedsat nyrefunktion, skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelelse. Det er ganske enkelt afgørende, at så mange som muligt får styr på deres diabetesrisiko, og derfor sætter Diabetesforeningen hvert år fokus på tidlig opsporing og forebyggelse af type 2-diabetes i forbindelse med FN-mærkedagen Verdens Diabetesdag 14. november. Det skete ved en række arrangementer landet over i samarbejde med Danmarks Apotekerforening, kommunale sundhedscentre og mange af Diabetesforeningens egne lokalforeninger, der gennemførte risikotest og oplyste om type 2-diabetes.

Test kan være en advarsel
Risikotesten består af syv spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Blandt andet skal man i testen svare på, om man har en forælder, en bror, søster og/eller et barn med type 1- eller 2-diabetes, da diabetes er en arvelig sygdom. Risikotesten er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England og er tilgængelig på: www.diabetes. dk/testdigselv. – Risikotesten kan ikke stille en diagnose, det skal lægen gøre med en blodprøve. Alligevel er risikotesten en vigtig advarsel, som vi håber, at mange vil tage alvorligt og så efterfølgende bestille tid hos lægen for at få afklaret, om de har type 2-diabetes, fortæller Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »