Tag familien med til efterårets affaldsindsamling

0

Hjælp med at fjerne plastik og andet skrald fra Roskilde Fjord, når der er stor affaldsindsamling lørdag den 18. september.

FJORDLANDET: Tag to timer ud af kalenderen, nyd fjordlandskabet, vær en del af et stort, grønt fællesskab og gør naturen en god gerning med gribestang og affaldssæk, når der lørdag den 18. september er affaldsindsamling langs Roskilde Fjord.

Affaldsindsamlingen er en af to årlige affaldsindsamlinger langs Roskilde Fjord, som er organiseret af Nationalpark Skjoldungernes Land i samarbejde med Roskilde Kommune, Lejre Kommune og Roskilde Oplevelseshavn.

Vælg og tilmeld
For at deltage i efterårets affaldsindsamling kræver det blot, at man tilmelder sig den strækning, man ønsker at gå. 

Mødesteder og tilmelding findes på affaldsfrifjord.dk.

Der er flere frivillige på alle strækningerne, og dermed kan affaldsindsamling tilrettelægges sådan, at alle kan være med – man går så langt, man selv ønsker.

Efter affaldsindsamlingen vil der være sandwich og lidt at drikke til alle deltagere, og her kan man også kigge nærmere på affaldsposernes indhold og se, hvad skraldet egentlig består af.

To timers affaldsindsamling nytter
Ved at deltage i arrangementet er man med til at sikre en renere fjord til gavn for både dyreliv, vandkvalitet og friluftsliv.

Ved tidligere affaldsindsamlinger har frivillige samlet flere hundrede kilo affald langs Roskilde Fjord, og det er blandt andet haglskåle, masser af cigaretskodder, dåser og plastikemballage.

Indsamingen foregår mellem klokken 10 og 12.

 

Deltag i debatten
Share.

About Author