Svensk politisk drama med dansk instruktør

Svensk politisk drama med dansk instruktør
Mikael Persbrandt spiller den altoverskyggende hovedrolle som Hammarskjöld.

SKIBBY: Skibby Kino har premiere på filmen ”Hammerskjöld” 18.-28. april kl. 19.30 og 18. og 25. april også kl. 13.30. ”Hammarskjöld” er svensk produceret, men er instrueret af danske Per Fly, der er kendt fra blandt andet sin danmarkstrilogi ”Bænken”, ”Arven” og ”Drabet”.

I 1961 har Dag Hammarskjöld et år tilbage i sin stilling som FN’s Generalsekretær. Efterfølgende skal han flytte til sit hus på Österlen og nyde den længe ventede frihed. Samtidig raser den kolde krig for fuld kraft, og brændpunktet er Congo.

Dag Hammarskjöld påtager sig opgaven at formidle fred og enhed i landet. En umulig opgave, ifølge mange. En selvmordsmission, ifølge andre.

Mikael Persbrandt spiller den altoverskyggende hovedrolle som Hammarskjöld. Han har været med i en lang række af svenske, internationale og danske film og tv-serier, og er herhjemme nok bedst kendt fra Susanne Biers ”Hævnen” og senest Lars von Triers ”Riget Exodus”. I ”Hammerskjöld” får Persbrandt modspil af blandt andet danske Thure Lindhardt.

Filmen er tilladt for børn over 15 år.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »