Støtteforening har købt den gamle brugs

Støtteforening har købt den gamle brugs
Kurt Johansen (suppleant i bestyrelsen) og bestyrelsesmedlem Pia Erlund foran den gamle brugsbygning i Sønderby. Foto: Steen Westh

Af Conny Probst

SØNDERBY: En million kroner. Det er, hvad hvad en lille gruppe mennesker i første omgang har købt de tomme butikslokaler, der tidligere husede Brugsen i Sønderby, for. 

Tanken er, at ejerskabet skal over på mange flere hænder, fortæller Pia Erlund, der er med i bestyrelsen i støtteforeningen ”Bru’sen i Sønderby”.

– Det skulle gerne blive et fællesskabshus, så vi skal i gang med at sælge anparter; 400 anparter til 1.000 kroner stykket.

Støtteforeningen så dagens lys i foråret 2017, og søndag den 7. maj kom der  – på initiativ af den nystiftede støtteforening -for første gang i 10 år igen liv i det tomme butikslokale. 

I løbet af den fire måneder lange lejeperiode var den gamle brugs bemandet af en flok ildsjæle, der solgte diverse kolonivarer. Efterfølgende kunne støtteforeningen konkludere, at der var bred opbakning til at gøre bygningen til et permanent sted.

– Det var en rigtig dejlig succes. Jeg har boet i ”udkants-Sønderby” i 32 år og fik talt med så mange mennesker, jeg aldrig har mødt før, siger Pia Erlund.

Fra 1. maj er bygningen på støtteforeningens hænder, og så skal man i gang med at realisere drømmen om at gøre den til et centrum for byens helårs- og sommer-
husbeboere.

– Den ser jo farlig ud. Vi har lidt på kontoen, fra sidst vi holdt åbent. Jeg forestiller  mig, at der bliver råd til oppudsning, kalkning og maling af træværket i første omgang. Og så skal vi ellers i gang med at søge fonde, så ejendommen kan få en kærlig hånd, fortæller Pia Erlund.

Støtteforeningen holder generalforsamling på Sønderby Kro søndag den 7. april klokken 14, hvor der bliver mulighed for at købe anparter.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »