Støtte til pårørende til alkoholikere

Støtte til pårørende til alkoholikere

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Foreningen LUFT-Frederikssund og Rusmiddelcenteret Novavi har sammen med Frederikssund Kommune etableret et samarbejde, der skal støtte og hjælpe pårørende til alkoholikere.

Susanne Bettina Jørgensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, er godt tilfreds med aftalen. Hun fortæller, at det primære formål er at støtte borgerne på tværs af behandling og frivillig indsats. Det sker blandt andet ved at skabe indsigt og formidle viden om aktuelle tilbud til personer med skadeligt forbrug af alkohol og til deres pårørende.

– Samtidig har vi mulighed for at hjælpe Foreningen LUFT i opsporing af målgrupper og udvikling af nye tilbud. Og vi kan understøtte deres samarbejde med relevante fagområder, for eksempel sundhedsplejen og SSP, fortæller hun.

Aftalen er et godt eksempel på, hvordan samskabelse mellem frivillige foreninger og kommunale aktører kan foregå.

Støtte til pårørende
LUFT-Frederikssund er en forening af frivillige, der alle har personlige erfaringer med at være pårørende til personer med skadeligt forbrug af alkohol. LUFT står for Ligemandssamarbejde Uden Frygt og Tabu.Foreningen tilbyder enesamtaler, gruppeforløb, foredrag og temaaftener, hvor unge og voksne mødes for at hjælpe, støtte og vejlede hinanden.

Alle mandage klokken 19 til 21 holder LUFT åbent i Ungecafeen Kosmos, Jernbanegade 24A i Frederikssund. Målgruppen er unge over 13 år. 

I det nye år planlægger LUFT at starte en ny voksengruppe og etablere pige- og drengegrupper.

Behandling og vejledning
Rusmiddelcenteret Novavi er Danmarks største leverandør af alkohol- og stofbehandling og har siden 2017 været Frederikssund Kommunes behandlingstilbud. 

Novavi har en lokalafdeling på Kilde Alle 22 i Frederikssund.

Alle, både personer med skadeligt forbrug af alkohol og pårørende, kan frit henvende sig for råd og vejledning. Behandling er gratis.

Kontaktoplysninger:
Foreningen LUFT-Frederikssund: www.luft-frederikssund.dk. Tlf. 2789  2229.
Novavi Frederikssund: www.novavi.dk. Tlf. 3945 5440.

Andre artikler fra denne uge