Sønderby Petanque Klubs 20 års jubilæum

0

SØNDERBY: Sønderbys første petanquebane blev anlagt i bylaugsregi i 1995. Da der kom flere og flere, der spillede petanque, blev der også spillet på grusstien ved siden af banen og gadekæret.

I år 2000 blev der anlagt en bane mere. 29. marts 2000 blev Sønderby Petanque Klub etableret ved en stiftende generalforsamling. Birger Voss blev foreningens første formand.

Det var også Birger Voss, der i 2001 arrangerede en meget succesfuld bustur til Frankrig for petanque-interesserede. Dette satte for alvor gang i medlemsfremgangen.

Det gamle frysehus, som tilhører bylauget, blev istandsat – og der blev mulighed for indendørsaktiviteter samt toiletforhold.

Seks baner
I 2004 blev banerne igen udvidet og vendt, så der blev mulighed for 6 baner, fortæller formand Poul Erik Kamper.

Klubben blev medlem af DGI, og kunne således delfire- og seks-mands hold.

– Det har givet mange gode ture rundt til klubberne i Nordsjælland. Og der har været mange gæster på  besøg hos os – og nydt og rost vores smukke omgivelser.

I 2020 skulle klubben have deltaget i regionsturneringen med et fire-mands hold og et seks-mand hold. Det blev aflyst pga. Covid-19 som så meget andet.

– Vi har også tradition for en gang om året, at spille mod Østby Petanque Klub om en meget eftertragtet vandrepokal. Den turnering har 15 års jubilæum i 2020.

En gang om året deltager klubben i Hornsherred Petanque Dyst. Det er en hyggeturnering, hvor Ferslev, Østby og Sønderby Petanque Klubber deltager.

Der er 12 hold – hver med en deltager fra hver klub. Den turnering har 10 års jubilæum i 2020.

Klubben har i dag 35 medlemmer og er de pænt klædt på i nye sponsortrøjer og farver.

Klubben træner tirsdage og torsdage aften, hvor nye medlemmer komme og prøve petanquespillet. 

– Klubben har kugler, så man kan bare møde op, fortæller Poul Erik Kamper.

Jubilæumsfest
Jubilæumsfesten skulle egentlig have været den 29. marts, men pga. Covid-19 blev festen flyttet og holdt  sammen med klubmesterskabet, der fandt sted lørdag den 5. september.

Der blev spillet doubleturnering med skiftende makkere over fem runder.

1. pladsen blev vundet af Elly Vangslev, 2. pladsen gik til Henrik Ibsen og 3. pladsen til Marianne Fager.

Dagen startede med morgenmad, hvorefter der blev spillet tre runder før frokost. Derefter blev der spillet to runder før præmieoverrækkelse.

Banerne var flot pyntet med balloner og flag i anledning af jubilæet.

– Der blev serveret en flot to retters menu, som vores egen kok Jim Bührmann traditionen tro havde stået for. Derefter jubilæumslagkage til dessert. Og så blev der hygget til ud på de små timer.

petanque Deltagere 2020
Deltag i debatten
Share.

About Author