Skolepatruljer blev forkælet med en biograftur

Skolepatruljer blev forkælet med en biograftur
Skolepatruljeelever på vej ind på Parkteatret i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune

Både Skibby Kino og Parkteatret fik besøg af kommunens skolepatruljer i ”Den sureste uge”.

Af journalist Conny Probst

JÆGERSPRIS: Det kan være en sur tjans især om vinteren at skulle møde før alle de andre og dirigere trafikken i al slags vejr.

Men det er det, skolepatruljerne trofast gør dag efter dag.

Uge 5 er den uge på året, der statistisk set har det dårligste vejr, og netop derfor bruges uge 5 til at sætte fokus på – og anerkende – skolepatruljerne for deres vigtige arbejde.

Det sker under kampagnen Den Sureste Uge, der er iværksat af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring i samarbejde med politiet og kommunerne.

Frederikssund Kommune støtter også op om kampagnen, og som regel bliver eleverne i skolepatruljerne inviteret en tur i biffen – således også i år.

I Parkteatret blev eleverne fra Ådalen, Falkenborg, Jægerpris samt Frederikssund Private realskole mandag morgen mødt af borgmester Tina Tving Stauning (A), der gerne ville give dem et par ord med på vejen:

– Jeg har selv været skolepatrulje, så jeg ved, hvordan det er. At være skolepatrulje er at tage ansvar og ville noget ekstra. Tak for det. Husk at fortælle de mindre elever, hvor vigtigt det er at være skolepatrulje, så vi også til næste år kan fylde Parkteatret med elever. Tusind tak for jeres indsats, sagde borgmesteren.

Også i Skibby

På Fjordlandsskolen blev 75-års jubilæet fejret hele ugen.

Skolepatruljeeleverne fik i løbet af ugen hjælp til arbejdet af skolebestyrelsesmedlemmer, skoleledere, skolens trafikonkler, forældre m.fl., mens eleverne hyggede sig med lidt guf.

Mandag formiddag blev skolepatruljeelever fra alle Fjordlandsskolens tre afdelinger inviteret i Skibby Kino og se filmen ”Wonka”, hvor de blev budt velkommen af Anna Poulsen (F), der er formand for Skole, klub og SFO.

Inden da havde trafikkontaktlærerne desuden sørget for, at 75-års jubilæet blev fejret med et oplæg om skolepatruljens historie samt kagemand, slik og saftevnd.

I Frederikssund Kommune er der syv skoler med i alt 10 skolepatruljesteder.

Der er cirka 170 elever, som står skolepatrulje hvert år.

På landsplan anslås det, at der er omkring 20.000 elever, der står skolepatrulje.

Andre artikler fra denne uge