Skal Frederikssund Kommune hedde noget andet?

Skal Frederikssund Kommune hedde noget andet?

Læserbrev

Af Inge Messerschmidt
gruppeformand
Dansk Folkeparti (O)

Siden kommunesammenlægningen tilbage i 2007, hvor Slangerup, Jægerspris, Skibby og Frederikssund blev til Frederikssund Kommune, hører vi ofte, at det ikke er alle borgere, der føler sig som en del af kommunen.

Og det er rigtig ærgerligt.

Borgere i Jægerspris og Skibby føler ofte, at alt foregår på den østlige side af fjorden, og at man blot er hægtet på Frederikssund.

Nu kommer der er udspil fra de konservative om, at Frederikssund Kommune skal skifte navn.

Hedde noget helt andet som alle borgere har mulighed for at relatere sig til.

Dansk Folkeparti synes, det lyder interessant.

Vi mener, det er altafgørende, at vi ikke bare fysisk er en samlet kommune. Men at vi føler os som en samlet kommune. En kommune med lige vilkår. (Derfor kæmpede vi også for, at det fremgår tydeligt af den nye planstrategi, der lægger op til den nye kommuneplan, at alle fire byer – Slangerup, Jægerspris, Skibby og Frederikssund – beskrives som ligeværdige byer i forhold til de udviklingsplaner, vi har i kommunen. At det hele ikke skal handle om Vinge og Frederikssund)

Men inden vi fordyber os yderligere i muligt nyt navn til kommunen, er det vigtigt for Dansk Folkeparti, at vi undersøger, om det også er et ønske hos borgerne og ikke blot en ide, der spirer blandt politikere.

Og ligeså vigtigt; hvad koster det at ændre kommunenavn?

At få undersøgt disse to vigtige spørgsmål vil være et godt udgangspunkt i forhold til en eventuel kommende drøftelse af forslaget.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »