Sådan laver du en dejlig og nem grill menu med svin

Sådan laver du en dejlig og nem grill menu med svin

Poul Cullura, købmand i Meny er MADelsker. Her giver han – sit bud på en lækker og måske lidt anderledes grill menu…

Grill er for Poul Cullura, en tilbagevendende begivenhed – som starter med passion, men også ender i – ‘nu er vi lidt træt af grill’

Det at rykke køkken ud i haven er bare skønt – synes Poul Cullura. ‘Vi har bygget flere store svævende træterrasser – hvor vi – alt afhængig af vejret, altid finder en krog, hvor solen skinner og hvor der er mulighed for at grille. Også selvom vejret ikke lige fordrer til grill. På den overdækkede terrasse grilles der også om vinteren fra tid til anden’

Grill er lige så svær en opgave at planlægge som en middag indenfor. Poul synes, at man ofte oplever lidt for mange grillpølser og bøffer på grillen til en havefest – men hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud.

 ‘Gør det nu simpelt – enkelt – og nemt. Jeg er altid som grill master – fri-taget fra opgaver og køkkenarbejde, jeg vil være der sammen med gæsterne – ude i haven, og drikke et glas vin – mens grillen varmer op’

Derfor mener Poul at der skal RO PÅ. Lav mad der kan serveres i sidste øjeblik. Og ikke mindst forberedt. Man skal ikke stresse rundt og løbe frem og tilbage til huset og grillen.

 

Her er et godt bud på hvordan du laver en god – velsmagende – og enkel menu til en god sammenkomst med venner og famile.

Poul Bøcker Cullura
Tidligere chef hos Claus Meyer, Gastronomisk Chef for det Kongelige Teater.
Stifter af Restaurant Ofelia. Udgivet kogebogen Ofelia. Købmand Meny Skibby

 ‘God sommer
Poul Cullura
Købmand

 

Det skal du købe:

Opskriften er til 4 personer

Kød:
2 Svinemørbrad
I pose pinjekerner
1 frisk basilikum
Revet parmesan
Soltørrede tomater i olie
2 pakker skivet bacon

 Lun kartoffelsalat:
1 bundt radiser
800-1000 gram små kartofler
3 spsk Cremefraiche
2 spsk mayonnaise
2 spsk hvidvinseddike
2-3 spsk olivenolie
Lidt hvidløg (kan udelades)
Citronsaft
Salt/peber

Syrlig tomatsalat – lav en du kan li

Kød: Rens svinemørbrad for sener og fedt. Skær den gradvis igennem – mens du trykker den ud til siden. Når du har skåret på langs. Tryk ud – og fortsæt indtil at mørbraden er helt flad. Pas på du ikke skærer igennem hele mørbraden.

 Rist dine pinjekerner. De må ikke brænde på, så bliver de bitre.

 Pluk basilikum og put på mørbrad sammen med pinjekerne, soltørrede tomater og revet parmesan. Luk nu mørbrad med bacon som du snører om mørbradene. 

 Stil til side.

Rør alle ingredienser sammen til den lune kartoffel salat – på nær radiser. Skær radiser i tynde skiver og bland forsigtig sammen med dressingen. 

 Grill din mørbrad på indirekte varme. Jeg ville give den totalt 25-30 minutter. Men prøv dig frem og brug termometer for den rigtige temperatur. HUSK – ALT kød skal hvile. Det giver saft og smag. Kog kartofler til de er færdige – men endelig ikke møre. Der skal være lidt bid. Del dem i halve – og rør sammen med dressing og radiser lige før kødet er færdig. 

 Den lune kartoffel salat har godt af at sætte sig 5 minutter før servering.

 Skær nu mørbrad i skrå skiver.. Serverer med lun kartoffelsalat og en syrlig salat. Gerne tomat – det har en fantastisk indvirkning på svinekød.

 Nyd en fantastisk grill middag

Andre artikler fra denne uge

Fårets Dag


Valnøddegården er den eneste gård i Nordsjælland, der har åbent på Fårets Dag. Af journalist Conny Probst SKIBBY: Lørdag den

Læs mere »

Havdal


Af journalist Conny Probst JÆGERSPRIS: På gården Havdal, hvor historie og natur mødes, tager kunstneren Jette Ellgaard og hendes far,

Læs mere »

Haveaffald


Som haveejer er man selv ansvarlig for at komme af med sit haveaffald.   Af journalist Conny Probst HUS OG

Læs mere »