Rører det vores politikere, at der bliver flere fattige børn i kommunen?

Rører det vores politikere, at der bliver flere fattige børn i kommunen?

Af Kirsten Folke, Jægerspris Medlem af Enhedslisten


For en uge siden var jeg til byrådsmøde i Frederikssund, hvor Næsthjælperne have en lille event med røde hjerter, et for hvert fattigt barn i kommunen. Der var ”pyntet” med hjerter på trappe og ved hver byrådsplads. 

Yvonne fra Næsthjælperne berettede, hvorfra de kom og hvorfor.  Det var forstemmende at opleve, at ikke én eneste politiker havde noget at sige hertil. Derfor dette læserbrev.

Siden foråret 2018 har Næsthjælperne, Jobcentrets ofre og andre produceret 64.500 røde hjerter på pinde. Den 16. marts blev der gennemført et stort projekt i Fælledparken i København, med alle hjerterne.

430 hjerter er sidenhen landet i Frederikssund, et for hvert fattigt barn i kommunen. 

Regeringens børnefjendske politik med kontanthjælpsloft, 225 timers regel og integrationsydelse er medårsag til denne triste udvikling, hvor tallet bare vokser og vokser. 

Alt i mens regeringen prøver at modvirke parallelsamfund ved at forflytte mennesker og rive gode boliger ned, skaber de et nyt parallel samfund af fattige borgere.

Så vidt jeg er orienteret er der fx ikke planlagt almennyttigt byggeri i Frederikssund Kommunen.  

Alle ved, at boligudgifterne er den største udgiftspost.  Hvorfor ikke begynde her?

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »