Røde Kors bekæmper ensomhed

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I Røde Kors er flere end 10.000 frivillige engageret i at afhjælpe og modvirke ensomhed på forskellige måder og gennem en lang række aktiviteter og indsatser, hvoraf de fleste har samtalen som det vigtigste redskab.

Særligt to kvinder fra Jægerspris har været mere snakkesalige end de fleste i deres indsats for at bekæmpe ensomhed hos deres medmennesker. 

84-årige Tove Jørgensen og Gurli Simonsen på 82 har nemlig tilsammen lagt en menneskealder som aktive besøgsvenner i Røde Kors Besøgstjeneste. 

Besøgsvenner for livet
I henholdsvis 27 og 48 år har Tove og Gurli gennem årene lindret ensomheden for en lang række besøgsmodtagere, hvoraf mange har været længerevarende relationer på fem, syv og helt op til 15 år. 

Men hvad får et menneske til gennem et helt liv at bruge tid hver uge på andre, som hverken er familie eller venner:

– Det handler om at gøre andre mennesker glade. Men det er også en glæde at være besøgsven, for man får lige så meget igen. Og så er det dejligt at vide, at man bliver brugt, fortæller Gurli Simonsen, der har mange gode minder fra alle årene som besøgsven.

Livet som besøgsven kan dog også være hårdt, når en besøgsmodtager, man har set i mange år, går bort. Alligevel er Tove Jørgensen  heller ikke i tvivl om, at livet som besøgsven for det meste fylder hende med glæde:

– Jeg er altid glad, når jeg går derfra og glæder mig til at komme igen. Så hvis helbredet slår til og Vorherre vil, så tager vi en sæson til.

Den røde bænk
I en ny landsdækkende kampagne “Få en snak, så er du ikke alene” stiller Røde Kors røde samtalebænke op i byrummet i hele Danmark for at bekæmpe ensomhed og opfordre til møder i det offentlige rum.

I Frederikssund bliver den røde bænk indviet tirsdag den 25. maj. 

Bænken vil stå for enden af gågaden frem til den 4. juni, hvor man dagligt mellem klokken 13 og 15 vil kunne få en snak med Røde Kors frivillige om organisationens arbejde mod ensomhed.

Deltag i debatten
Share.

About Author