Postnord Danmark rundt kigger forbi

Postnord Danmark rundt kigger forbi
Foto: Dan Møller

HORNSHERRED: Når dette års udgave af Postnord Danmark Rundt køres 15.-19. august 2023, bliver det med start i Aalborg og mål i Helsingør.

728 kilometer fordelt på fem etaper.

140 ryttere, der klikker i pedalerne fordelt på 20 teams.

Etapeløbet har en klassisk postnord Danmark Rundt-rute med spektakulære afslutninger.

Særligt på første etapes afslutning i Aalborg kan der ske en udskilning i feltet efter nogle hårde stigninger. Der venter feltet flere stigninger, når rytterne igen i år skal prøve kræfter med Kiddesvej på årets Kongeetape, inden feltet ruller mod Sjælland til 4. og 5. etape.

Postnord Danmark Rundt slutter med en enkeltstart i Helsingør med Kronborg som kulisse, hvor rytterne skal forsøge at finde de små sekunder, der kan være afgørende i klassementet.

15. august | 1. etape: Aalborg – Aalborg, 170 kilometer.

16. august | 2. etape: Kjellerup – Silkeborg, 164 km.

17. august | 3. etape: Vejen – Vejle 209 kilometer.

18. august | 4. etape: Kalundborg – Bagsværd, 171 kilometer.

19. august | 5. etape: Helsingør – Helsingør, 16 kilometer. Enkeltstart.

Fjerde etape

Efter de tre første etaper i PostNord Danmark Rundt, hvor de tunge sprintere måske har sværere vilkår end normalt, er der nu lagt op til en klassisk sprinteretape på fjerde og næstsidste etape af årets PostNord Danmark Rundt.

Efter starten i Kalundborg, som sidst havde besøg af løbet i 2021, kringles der lidt rundt i den sydlige del af Kalundborg kommune, hvor byerne Udby, Gørlev og Høng passeres, inden der igen køres lidt nordpå til Tissø og bakken ved Kattrup Gods, hvor dagens første bakkespurt skal køres.

Når pointene til bakketrøjen er fordelt, begiver feltet sig mod Holbæk, hvor der er vigtige bonussekunder på spil i Ahlgade.

Efter Holbæk går det direkte ned til den ikoniske Munkholmbro og derefter stik nord op gennem Hornsherred, som for andet år i træk får besøg af Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed.

I Jægerspris køres dagens anden bonusspurt, inden feltet kører direkte østpå mod målbyen Bagsværd.

Inden feltet når Bagsværd skal det gennem Frederikssund, Ølstykke, Ganløse og Værløse.

Fjerde etape starter i Kalundborg klokken 13.30 og forventes af ramme Mundholmvej klokken 15.29.

Hele tidsplanen kan ses på postdanmarkrundt.dk.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »