På udflugt med Naturekspressen

På udflugt med Naturekspressen

HORNSHERRED: – Vore ukrainske venner, som nu på sjette måned er anbragt på Ferslev Gamle Skole, har voret på en dejlig og overraskende tur, fortæller Arnth Ravn.

– Helle Bjarnum, der fra første dag frivilligt har brugt adskillige timer på at gøre deres dagligdag en lille smule bedre, havde arrangeret en herlig tur for 28 flygtninge.

– Utrætteligt har hun ”banket på” hos forskellige personer i Skibby og omegn og bedt om deres opbakning til endnu en tur, til adspredelse fra den triste hverdag.

Klokken 10 om formiddagen blev ukrainerne hentet af ”Naturekspressen” og i traktorfart kørt til Selsø Slot.

– Vejret var jo pragtfuldt, og vinden blæste mildt gennem de åbne vinduer. En af drengene fik lov at sidde i førerhuset hos Jørgen, der i sidste øjeblik var trådt til som chauffør. De andre børn nød at synge ukrainske børnesange i mikrofonen.

– Vel ankommet til Selsø Slot var der et kvarters tid til leg på plænen foran slottet. Dejligt at se, hvor børn trods den alvorlige årsag til, at de er strandet her, kan more sig spontant.

Gæsterne blev lukket ind på selve slottet, hvor ”Selsø Slots Venner” havde sørget for, at der ikke skulle betales entre. Arnth Ravn, som er med i bestyrelsen, havde arrangeret en rundvisning, godt hjulpet af ukrainske Svetlana, der som den eneste kan tale engelsk.

– Der var stor interesse for slottets bemalinger, som ligner ægte marmor. Men slottets kælder med det gamle køkken var det største hit.

Så kørte Naturkespressen videre til Møllekrogen og gjorde ophold ved Selsø Havn.

– Solen skinnede fra en skyfri himmel, og stemningen steg et par grader, da Jess og Ann fra Thai Hot Chili holdt med deres partyvogn. Nu var der spændende gratis frokost til samtlige, og ukrainerne takkede med en sang og hurra.

”Naturexpressen” kørte nu ad smukke veje helt hjem til Ferslev. Helle Bjarnum var med på hele turen fik en velfortjent krammer af samtlige.

– Næste tur for vore ukrainske venner går til Sommerland Sjælland, sponseret af kirkerne i Ferslev og Skuldelev, fortæller Arnth Ravn.

– Der er stadig brug for frivillige bidrag til adspredelse og små udflugter. Mange af børnene er meget musikalske; et brugt el-klaver ville forsøde deres hverdag og vedligeholde deres musik-undervisning hjemmefra.

Arrangørerne er meget taknemmlige for samtlige sponsorater og fortæller desuden, at 81-årige Gundhild Hansen fra Jægerspris – efter en artikel i Hornsherred Lokalavis – havde opsøgt Helle Bjarnum for at give hende 500 kroner til hjælp til is og drikkevarer.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »