På sporet af fortiden

0

Frederikssund Museum, Færgegården og Danmarks Naturfredningsforening udskriver fotokonkurrencen sammen.

JÆGERSPRIS:  Når sommeren i år rammer det danske ferieland, vil rekordmange danskere holde ferie under hjemlige himmelstrøg. Det giver mulighed for at gå på opdagelse i de mange fortidsminder, der findes ude i den danske natur.

Derfor inviterer Frederikssund Museum, Færgegården og Danmarks Naturfredningsforenings Frederikssundafdeling alle til at være med i en fotokonkurrence, hvor deltagerne skal tage et billede af et fortidsminde.

Vi ønsker at få folk til at lægge mærke til det, der er alle vegne, men som vi sjældent kigger nærmere på, forklarer Line Jandoria Jørgensen, museumsinspektør på Færgegården.

– Derfor inviterer vi folk til helt bogstaveligt at sætte fokus på det og tage et billede.”

Også Per Seerup, afdelingsformand for Danmarks Naturfredningsforening i Frederikssund, håber på, at deltagerne virkelig går på opdagelse:

– Jeg håber, at deltagerne stiller skarpt på den natur, de ellers ikke oplever. Og så er det jo fantastisk, at man med sit billede kan dele den dejlige oplevelse, man får sig i naturen, siger han.

Nemt at være med
Mobiltelefonen kan sagtens bruges, og både børn og voksne kan deltage. 

De bedste billeder vil blive udvalgt til en udstilling, mens de fire bedste voksenbilleder og fire bedste børnebilleder også vil modtage flotte præmier. 

I dommerpanelet sidder blandt andet medarbejdere fra Færgegården, Danmarks Naturfredningsforening og  Visit Fjordlandet klar til at kigge alle billederne igennem.

På sporet af fortiden
Et fortidsminde er et spor af fortiden i landskabet. Det kan eksempelvis være gravhøje, stendiger eller køkkenmøddinger. 

Og det er bare med at komme afsted, siger Line Jandoria Jørgensen. Der venter en masse spændende historier ude i den danske natur for hele familien.

– Det er en anderledes og udforskende måde at opdage kulturhistorien og naturen på. I stedet for, at fortiden er låst inde bag glas på museet, så får man her en helt anden kropslig og sanselig oplevelse af fortiden, som gør den meget mere nærværende og relevant. 

De 20-25 bedste billeder vil blive udstillet på Færgegården på den anden side af sommerferien. Man får altså muligheden for at påvirke den historiefortælling, der foregår på museet.

Reglerne
Billedet skal være af et fortidsminde i Frederikssund Kommune. Man må gerne indsende flere billeder, men kun et foto pr. fortidsminde pr. person

Man må gerne tage billedet med en mobiltelefon, men det skal uploades i fuld opløsning

Billeder taget med kamera, skal være på minimum   300 dpi og kunne trykkes i A3 format.

De billeder, man uploader, skal være i filformatet jpeg.

Fotos: Cille Krause
Deltag i debatten
Share.

About Author