På skibsdæk og cykeldæk i Fjordlandet

På skibsdæk og cykeldæk i Fjordlandet

Nu er der mulighed for at kombinere to spændende oplevelser i Fjordlandet: At sejle på Roskilde Fjord og at cykle rundt i det fine Hornsherred. 

FJORDLANDET: Den nye tur begynder på havnen i Roskilde: Her stiger turisterne ombord på rutebåden M/S Svanen og sejler til Møllekrogen i Hornsherred. Undervejs på sejlturen får de serveret en brunch, som de kan de nyde med udsigt over Roskilde Fjords inderbredning, Bognæs, Lejre Vig og Gershøj. 

 – Det er en ret unik mulighed for at betragte Nationalpark Skjoldungernes Land fra vandsiden. Gæsterne kommer tæt på noget af det, som er særligt for Fjordlandet: Naturen, vandet, kulturhistorien og gastronomien i tæt samspil, fortæller Thomas Kær Mahler, projektchef for turistsamarbejdet VisitFjordlandet.

 Gæsterne bliver modtaget i Møllekrogen af en guide, som har cykler klar til alle deltagerne. Herfra står programmet på cykeltur rundt i Hornsherred med Selsø Slot som første stop.  

Turen fortsætter med klassisk landsbyidyl: Fra Sønderbys gadekær gennem Østskoven og videre til Østby, hvor forfatteren Henrik Pontoppidan (1857-1943) i mange år boede med sin familie. Området har sat sig spor i hans forfatterskab, og der bliver tid til en litterær smagsprøve, før cykelturen går videre til det historiske storkollektiv Svanholm. 

Her får deltagerne en rundvisning og mulighed for at smage på nogle af stedets økologiske specialiteter.

Sidste stop inden sejlturen tilbage er Gershøj. Og på færgen tilbage til Roskilde bliver der serveret et godt måltid, som er tilberedt af kokkene på Gershøj Kro.

 Thomas Kær Mahler har været med til at bringe cykeludlejningen og færgeruten sammen om det nye tilbud:  – Vi har et stort fokus på at understøtte den slags samarbejder. Det er et godt eksempel på, hvordan der kan opstå helt nye og unikke tilbud til turisterne, når de enkelte aktører forener kræfterne, siger projektchefen. 


Andre artikler fra denne uge