På rallysportens forkant i syv årtier

På rallysportens forkant i syv årtier
Ved Dansk Rally Clubs 60 års jubilæum for 10 år siden i 2014 var der behørig fejring af koryfæerne Arne Guldmark fra Skibby på 89 og Jens Nielsen fra Silkeborg på 95 år, begge - nu afdøde - æresmedlemmer. Foto: Dansk Rally Club.

Af journalist Conny Probst

Gennem 70 år har Dansk Rally Club været blandt landets førende bilsportsklubber, både med hensyn til medlemmernes resultater og udviklingen af sporten. Klubbens medlemmer er tidligere og nuværende erfarne rallykørere og regularity rallykørere.

Dansk Rally Club blev stiftet den 22. januar 1954 af en kreds af motorentusiaster blandt andet med det formål at virke for, at dansk rallysport afvikles efter internationalt tilsnit.

Det var i en periode, hvor der efter Anden Verdenskrig atter blev mulighed for at dyrke motorsport herhjemme, og hvor ikke mindst Rally Monte Carlo og andre af datidens store rallyer tiltrak tidens store kørere som Carl Marius Syberg fra Ebeltoft, Jens Nielsen fra Silkeborg, Arne Guldmark fra Skibby og Ole Nielsen fra Kerteminde med flere.

Alle blev de senere æresmedlemmer i klubben.

Organisatorisk har Dansk Rally Club altid været aktiv for at forbedre rallysportens vilkår.

For 40 år siden, hvor det stadig ikke var muligt at afvikle hastighedsprøver på afspærret offentlig vej, inviterede klubbens daværende formand og nuværende æresmedlem R. Bork Andersen unge rallykørere ind i et samarbejde, hvor man blandt andet gik til møder med udvalgte folketingspolitikere, partiledere og Justitsministeriet og banede vejen for den type rallysport, vi kender i dag.

Selve jubilæet markeres på Dansk Rally Clubs generalforsamling i marts måned

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »