Overskuddet oversteg forventningerne

0

GERSHØJ: I weekendenden 29. til 30. august afviklede Gershøj Børneklub det traditionelle loppemarked. Begivenheden har med årene udviklet sig til at være en begivenhed, som ikke bare samler byen, men også lokker besøgende til fra nær og fjern i løbet af de to dage. 

I år var arrangementet tilrettelagt, så gæsterne blev  lukket ind i hold, så det var muligt at efterleve retningslinjerne omkring håndtering af corona. 

Men det til trods for det, står Børneklubben med et overskud, der overstiger forventningerne: 30.000 kroner. 

Overskuddet fra loppemarkedet går til Gershøj Børneklub, der gennem året afvikler en række begivenheder, der samler lokalsamfundet og skaber nye muligheder for at områdets børn kan samles. 

I år vil en del af midlerne gå til klubbens velbesøgte optimist-sejlklub, reparation af byens badebro, men strækker også til teaterture, indkøb af materialer til vinterens kreative værksteder i klubben osv.  Uden indtægterne fra loppemarkedet kunne klubben ikke tilbyde de mange aktiviteter, som i dag samler ikke kun børn fra Gershøj, men børn og voksne fra de nærliggende landsbyer i området. 

Selve loppemarkedet er i dag ikke kun en måde for klubben at tjene penge, men en hyggelig måde at samle byens borgere på. Her kommer gamle og unge og sludrer på tværs af generationer og interesser, køber en øl, spiser en grillpølse eller får et stykke med stegte lokalfangede ål, mens andre går på jagt efter loppefund. 

Loppemarkedet blev i tidernes morgen startet af en ildsjæl i området: Anna Dalsgaard, der bruger et år på at indsamle og opbevare loppefundene. 

Med årene er begivenheden vokset. I dag støtter mange bysbørn op med frivilligt arbejde op til, under og efter loppemarkedet. Men det er stadig Anna, der er samlingspunktet. 

Fotos: Steen Westh

gershøj lopper 2
gershøj lopper 3 tre-årige Ida fra Gershøj
gershøj lopper 4
Deltag i debatten
Share.

About Author