Ønske om øget testkapacitet

0

Borgmester John Schmidt Andersen har sendt nedenstående åbne brev til formanden for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen.

FREDERIKSSUND KOMMUNE:
– Mens vi alle glæder os over, at der nu ligger en mere langsigtet plan for genåbningen af Danmark, så giver samme genåbning også udfordringer.

– I forlængelse af regeringens genåbningsplan, hvor man skal have en maksimum 72 timers gammel negativ coronatest for at komme på biblioteket, til frisøren mv., vil der være et endnu større behov for at borgerne kan blive testet i deres nærområde. 

– Jeg mener, det er i vores allesammens interesse, at så mange borgere som muligt lader sig teste, så borgerne kan begynde at bruge de nye muligheder for oplevelser, indkøb og service, fortsætter John Schmidt Andersen brevet..

– Også af hensyn til at bryde smittekæder er det vigtigt, at det bliver en helt naturlig del af hverdagen, at vi alle sammen lader os teste jævnligt. Det har vi en fælles interesse i.

– Det er helt afgørende for en vellykket genåbning, at borgerne har nem adgang til at blive testet. I Frederikssund Kommune har vi to testcentre (hhv. PCR og kviktest), som begge ligger i hovedbyen Frederikssund. Disse centre er vi glade for, og de er velbesøgte.

– Men på grund af vores kommunes størrelse bor mange borgere langt fra Frederikssund. Især for mange ældre kan det være vanskeligt at transportere sig langt, og dermed bliver det besværligt for mange at få reel glæde af genåbningen af landet.

– Derfor vil jeg opfordre dig til at arbejde for ekstra testkapacitet, så vores borgere også får mulighed for at lade sig teste i for eksempel  Slangerup og Hornsherred. Dette vil øge kapaciteten, som lige nu er presset på grund af de nye testkrav, men vil jo også være med til at støtte, at endnu flere
borgere lader sig teste oftere.

– Vi oplever et godt samarbejdet med regionen omkring PCR-test og CPH Medical om kviktest. Jeg håber, at du vil være med til at støtte, at der bliver udvidet testkapacitet i både Hornsherred og Slangerup til gavn for borgerne og samfundet som helhed, slutter borgmesteren brevet til Sophie Hæstorp Andersen.

Deltag i debatten
Share.

About Author