Ny teknologi hjælper trængt boligmarked

0

BOLIGEN: Der er vendt op og ned på boligmarkedet, hvor der, i modsætning til tidligere, nu mange steder er tale om købers marked.

Det har fået landets største mæglerkæde, EDC, til at udvikle en helt ny service, som bedst kan beskrives som et omvendt køberkartotek.

Med den nye funktion kan en potentiel boligsælger abonnere på ordningen, så den interesserede sælger får besked, så snart en køber opretter et ønske, der matcher sælgers ejendom.

Det er gratis og uforpligtende for boligejeren at tilmelde sig overvågningen.

– I det almindelige køberkartotek er det køberen, der noterer sine ønsker til en ny bolig op for derefter at få besked, hver gang der kommer en bolig til salg, der matcher køberens ønsker. Den nye funktion kan bedst beskrives som den omvendte funktion, hvor det er boligejeren i salgsovervejelser, der lægger nogle data om sin bolig op i systemet, og så får besked, hver gang en potentiel køber med en matchende profil tilmelder sig køberkartoteket., fortæller Claus Lund Pedersen fra EDC Poul Erik Bech i Frederikssund.

Claus Lund Pedersen fortæller, at den nye funktion kan hjælpe med at skabe klarhed over den aktuelle situation på boligmarkedet.

– Jeg møder boligejere, der går rundt med en opfattelse af, at salget er gået helt i stå, mens andre modsat har en forventning om, at deres bolig kan sælges hurtigt og til samme pris som for et år siden. Begge opfattelser er oftest forkerte. Med den nye funktion kan sælger få et reelt billede af, hvor stor aktuel interesse der er for netop hans eller hendes bolig.

Boligen

Share.

About Author

Avatar photo