Ny stofrådgivning indviet

Ny stofrådgivning indviet
Ikke kun huset på Lundevej 11 har fået en overhaling af håndværkerne. Også pladsen foran huset er blevet renoveret og får blandt andet tre handicapparkeringspladser. Foto: Frederikssund Kommune.

Mandag 29. april blev Frederikssund Kommunes nye stofrådgivning indviet. Tilbuddet ligger på Lundevej 11 i Frederikssund i nyrenoverede lokaler.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Stofrådgivningen er Frederikssund Kommunes nye tilbud til borgere fra 15 år og opefter, som har et problematisk forbrug af stoffer. Dørene åbnes første gang 2. maj i år, og mandag 29. april var der officiel indvielse med taler af blandt andre borgmester Tina Tving Stauning (A) og formand for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V).

En god dag
– Det er en rigtig god dag i dag. Vi skal fejre, at vi er nået hertil, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun bød velkommen til de fremmødte.

– Med stofrådgivningen her, får vi et lokalt og et nært tilbud til de unge og voksne, der har et problematisk forhold til stoffer. Når et ungt menneske kommer ud, hvor man ikke længere kan bunde, så rammer det også forældrene, søskende, bedsteforældre og venner. Derfor er stofrådgivningen også åben for pårørende, fastslog borgmesteren.

Bedst for kommunen
Anne Sofie Uhrskov, der er formand for Social og sundhed lagde blandt andet vægt på den politiske proces, der er gået forud for åbningen.

– I september 2022 skulle vi kigge på den aftale, vi havde med en privat leverandør, og her startede drøftelsen af muligheden for at lave et kommunalt stoftilbud. Udvalget drøftede fordele og ulemper i en til tider heftig debat. Men kernen i diskussionerne var hele tiden, hvad der var bedst for borgerne i Frederikssund Kommune, fortalte udvalgsformanden.

Herefter fortalte teamkoordinator Karsten Brøndmark om stedet, og takkede de mange involverede for deres engagement i processen med at skabe en ny stofrådgivning i Frederikssund Kommune.

Efter de indledende taler blev der symbolsk klippet en rød snor, hvorefter der var rundvisning i den nyistandsatte bygning på Lundevej 11.

Gratis behandling
Stofrådgivningen tilbyder gratis og anonym rådgivning og vejledning, og gratis behandling for et problematisk forbrug af stoffer. Stofrådgivningen tilbyder også anonym rådgivning og vejledning til pårørende.

Den nye stofrådgivning har fået egen hjemmeside, hvor man kan læse om den gratis og anonyme rådgivning.

https://stofraadgivningen.frederikssund.dk/

Andre artikler fra denne uge