Nej tak til at lukke Dalby Skole

Nej tak til at lukke Dalby Skole

Af Charlotte Drue

Byrådsmedlem SocialLiberale

Vi er en kommune, som består af en masse fantastiske byer og landsbyer. Vi har i Byrådet aktivt gennem mange år valgt at bibeholde disse ved at støtte op om dem.

Blandt andet nedsatte vi efter kommunalvalget i 2017 et helt udvalg alene med fokus på bosætning. Et udvalg som blandt andet besøgte vores bylaug rundt omkring i landsbyerne – det udmøntede sig også i en fin bosætningsstrategi.

Byrådet besluttede den 20. maj 2020, at målgruppen for bosætningsstrategien skulle være 25 – 40 årige samt børnefamilier.

Der var netop taget udgangspunkt i denne målgruppe ved udarbejdelse af strategien.

Strategiens mål og indsatser peger dertil på en styrkelse og synliggørelse af Frederikssund Kommunes stedbundne værdier, blandt andet med:

• Unik beliggenhed i et landskab med adgang til natur og hele tre kyststrækninger.

• Både land- og bysamfund med gode boliger til fornuftige priser.

• Attraktive lokalsamfund med lokale ildsjæle og gode muligheder for aktivt friluftsliv.

• Plads til bolig- og erhvervsudvikling i nye moderne bydele.

• Skoler og institutioner i by og på land.

• Varieret handelsliv i flere af kommunens byer.

• Gode forbindelser og nem adgang til regionalt arbejdsmarked og uddannelse i Hovedstadsregionen.

Nu vælger vi så at lukke den lokale folkeskole i Dalby. En skole som i den grad er omdrejningspunktet for hele lokalsamfundet.

Også foreningslivet og det lokale handelsliv vil blive ramt. Huspriserne vil falde og Dalby vil miste sin tiltrækningskraft overfor målgruppen i bosætningsstrategien – nemlig den 25 – 40 årige nye skatteborger, som vi så gerne ville tiltrække til vores kommune.

Der skal være gode boliger til fornuftige priser samt små skoler i vores kommune.

Det er ikke alle børn, som trives i klasser med 27 elever. Flere og flere børn og unge har det svært – mistrivsel, ensomhed og flere børn og unge med diagnoser – og så vil vi lukke en skole og i stedet tvinge børn og unge til at tage i skole et andet sted langt væk fra deres bopæl. Med stor risiko for ikke at kunne deltage i en fritidsaktivitet eller få besøg af kammeraterne – for der kører jo heller ikke nogen busser!!?

Det bliver et nej til at lukke Dalby Skole og Dalby – Pas nu på vores børn og unge – invester hellere i området til de kommende budgetforhandlinger – se det ville virkelig gøre en forskel.

Vi glemmer gang på gang at se på verden igennem børnenes øjne.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »