Naturen blev renere

Naturen blev renere

SKIBBY/JÆGERSPRIS: Nu er der mere at glæde sig over, når folk bevæger sig rundt i Hornsherred. Sidste søndags affaldsindsamling skete nemlig i godt vejr og med deltagelse af mange frivillige.
Det er DN, Danmarks Naturfredningsforening, som står bag det landsdækkende arrangement og den lokale afdeling, der havde sat affaldsindsamlingen i gang fra Jægerspris og Skibby.
Frivillige i alle aldersgrupper fik udleveret plastikposer, så de kunne samle det ”tabte” affald ind og gøre naturen renere.

Flere hænder
I det hele taget har tanken om at rydde op i naturen bredt sig. Eksempelvis laver skoler og grupper af borger indsamlingsteams. Det glæder DN, når der på den måde kommer flere hænder til at fjerne affaldet.
– I Jægerspris har en gruppe geocachere kombineret deres sport med affaldsindsamling. Det er vi naturligvis også rigtig glade for, fortæller Knud Eskesen, der organiserede indsatsen med udgangspunkt i Jægerspris. Han håber, at han næste år får kontakt fra flere sportsforeninger.
I Skibby var det et andet af Naturfredningsforeningens bestyrelsesmedlemmer, Jens Timm Jensen, der udleverede indsamlingsmateriale.
En af de frivillige var Jørgen Bech, formand for kommunens Plan- og Miljøudvalg.
– Jeg påskønner DN’s initiativ, som for mig handler om, at vi får flere til at tage ansvar, og at vi sætter fokus på at mindske affald. Det vil gøre vores lokalområde mere attraktivt.
Jørgen Bech håber, at initiativet kan få flere til at tænke mere over, hvor og hvordan vi bortskaffer vores affald. Især plastik, som er et betydeligt problem.
– Personligt tror jeg, at mikroplastik-problematikken bliver vores århundredes største forureningsproblem, som vi skal finde løsninger på, mener udvalgsformanden.
For Danmarks Naturfredningsforening er målet at være med til at sikre, at børn kan vokse op i et land, hvor man passer godt på naturens reurser, og hvor man kan møde smuk, spændende og ren natur med masser af liv og oplevelser.
– På naturens vegne vil jeg derfor gerne sige alle tak for indsatsen, lyder det fra Per Seerup, der er formand for lokalafdelingen i Frederikssund Kommune.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »