Nationalparken inviterer til strandoprydning

Nationalparken inviterer til strandoprydning

Søndag den 31. marts samler frivillige igen skrald langs Roskilde Fjord.

KIRKE HYLLINGE: Plastik, patroner og fuglekuglenet. Det er nogle af de genstande, som frivillige tidligere har samlet i store mængder omkring Roskilde Fjord. 

Nu er det igen tid til en fælles strandoprydning langs fjorden, hvor tusindvis af ynglefugle snart udklækker små, nye unger.

Som et led i den nationale affaldsindsamling af Danmarks Naturfredningsforening inviterer Nationalpark Skjoldungernes Land samme med lokale tovholdere og organisationer til strandoprydninger omkring Roskilde Fjord.

Hjælp naturen 
Søndag den 31. marts klokken 10 til 12 samles kræfterne omkring Roskilde Fjord for at give naturen en hjælpende hånd mod affald. 

Der er flere mødesteder langs fjorden, hvor man kan få udleveret affaldssække og hægte sig på en tovholder og en strækning langs fjorden.

Mødestederne er: Kirke Hyllinge (Hornsherredvej 3), Roskilde Havn, Boserupgård Naturcenter, Jyllinge Bibliotek, Veddelev Strands Bådelaug, Herslev Strand, Ågerup og Gundsølille (Frederiksborgvej 409) og midt i Østskoven på Skovvejen.

For nærmere information om strækningerne, de lokale tovholdere og mødesteder, se www.nationalparkskjoldungernesland.dk eller nationalparkens facebookside under begivenheder.


Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »