Natbus massakren

Natbus massakren

LÆSERBREV

Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem for Venstre, Dådyrvej 113, 4050 Skibby 

Region Sjælland lægger nu op til at slagte natbusserne mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland ved at nedlægge de fem natbusruter:  91N, 93N, 97N, 98N og 99N. 

Forslaget fra Region Sjælland handler om en årlig besparelse på 1,9 millioner kroner.  

Forslaget kræver, at der opnås enighed med Region Hovedstaden om ændringerne, fordi nogle af ruterne også betjener hovedstadsområdet.

En nedlæggelse betyder reelt, at ungelivet og erhverv med skifteholdsarbejde/ nattevagter bliver hårdt ramt.  

Mobiliteten og sikkerheden,  også om natten, har stor betydning for både ungelivet, det sociale liv på uddannelsesinstitutioner og folk, der skal hjem fra eksempelvis en nattevagt. 

Hvis busserne sløjfes, så påvirker det givetvis bosætningslysten, især for de yngre borgere. 

Natbusserne er desuden en lettelse for mange forældre. De skaber tryghed for at deres unge mennesker kan komme sikkert hjem fra byen. 

Busruterne har tydeligvis været til stor lettelse for mange passagerer, selv om belægningsgraden ikke altid er i den høje ende.  

Det er væsentligt, at man har rimelige muligheder for at komme sikkert hjem – også om natten. Det var vel også derfor, at de blev oprettet.  

Derfor vil jeg opfordre alle lokalpolitikere i de berørte kommuner samt Region Hovedstadens politikere, om at støtte op om et krav til Region Sjælland om at opretholde natbusserne.  

De har stor betydning for muligheden for at komme hjem, også uden for ”normaltiderne”.  

Jeg ved, det er vanskeligt at foretage disse prioriteringer. Buslinjer er dyre, uanset om de køres med små eller store køretøjer, og især hvis de kører halvtomme.  Det er alligevel vigtigt, at regionerne prioriterer den tværgående natkørsel mellem kommunerne. 

Jeg håber, at man i begge regioner vil holde fast i formålet med natbusserne. De ruter indgår som delforudsætninger for vækst og bosætning i grænseområdet mellem de to regioner.    

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »