Mere end en million køretøjer

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Den 24. september passerede bil nummer en million Kronprinsesse Marys Bro, få dage før broens 1-års jubilæum den 30. september.

Milepælen blev fejret med blomster, som bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund Leif Tullberg overrakte blomster til bilist nummer en million ved broen.

– Jeg er rigtig glad for at kunne stå her i dag og fejre, at der nu er kørt over en million ture over Kronprinsesse Marys Bro. Hver dag kører pendlere, håndværkere, turister og mange andre over vores flotte bro. Hele formålet med forbindelsen var at mindske trængsel, og sikre kortere køretid for trafikanterne i området, både på den nye bro og den gamle bro. Det er lige præcis den effekt, som vi nu oplever, og derfor er det en stor fornøjelse at passere denne vigtige milepæl, fortalte Leif Tullberg.

På Fjordforbindelsens hjemmeside kan man følge trafiktallene for både Kronprins Frederiks Bro og Kronprinsesse Marys Bro. 

Her kan man også læse at man har sat ”indsvingningsperioden” – den periode, der går fra trafikanterne har vænnet sig til, at der er en alternativ vej – til fem år.

Den samlede daglige trafik på den gamle bro har det sidste år været på mellem 14.943 (marts) og 19.633 (august).

Det seneste år har der i gennemsnit været 3.284 køretøjer over den nye forbindelse per dag. Fordelt på 18 procent personbiler, 13,6 procent lastbiler og 4,4 procent motorcykler. 

Sammenlagt har næsten 50.000 kunder oprettet en aftale hos Fjordpay.dk, som drives af BroBizz Operator.

Foto: Steen Westh

bro-foto 2 steen westh
Deltag i debatten
Share.

About Author