Marbækvej skal udvides

Marbækvej skal udvides

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Når den nye Fjordforbindelse over Roskilde Fjord åbner senere på året, bliver Marbækvej den primære trafikvej i den sydlige del af Frederikssund for henholdsvis trafik fra Hornsherred og fra Frederikssundsvej og Vinge. 

Det kræver en udvidelse af vejen. Derfor har Byrådet givet en anlægsbevilling på 5,3 millioner kroner til projektet.

Med åbningen af Fjordforbindelsen forventes det, at trafikken på Marbækvej imellem rundkørslen Marbækvej/Strandvangen og tilslutningen til Fjordforbindelsen vil stige til cirka 6.300 køretøjer i døgnet. Derfor skal vejen udvides på strækningen fra Ørnestens Vænge og frem til den kommende Fjordforbindelse – en strækning på i alt 350 meter. 

Det er Frederikssund Kommune, der står for arbejdet fra Ørnestens Vænge og frem til ejendommen Marbækvej 49. Derfra og frem til Fjordforbindelsen er det Vejdirektoratet, der står for arbejdet.

Kørebanen får en samlet bredde på 6,50 meter. I begge sider bliver der anlagt enkeltrettede cykelstier med en bredde på 1,70 meter. 

Arbejdet ventes at begynde i første halvdel af marts og være færdigt i løbet af juli.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »