Magtkamp på heden

Magtkamp på heden

SKIBBY: Mads Mikkelsen spiller den fattige soldat Ludvig Kahlen, der i 1755 ankommer til den golde, jyske hede med et eneste mål: At følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære.

Der sker i ”Bastarden”, som Skibby Kino viser fra den 19. til 22. og den 30. oktober til 1. november klokken 19.30.

Filmen bygger på Ida Jessens roman ”Kaptajnen og Ann Barbara” og er udpeget til at repræsentere Danmark ved næste Oscar-uddeling.

Godsejer Frederik De Schinkel er enehersker på egnen og mener, at heden tilhører ham og ikke kongen.

Så da De Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn.

Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu ikke bare sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.

”Bastarden” er tilladt for børn over 15 år.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »