Lydhørhed men ingen løfter

Lydhørhed men ingen løfter

Formanden for Folketingets transportudvalg har været forbi Frederikssund for at mødes med de to partifæller; folketingskandidat Rasmus Stoklund og byrådsmedlem Kenneth Jensen.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Under besøget, hvor der blev lejlighed til at tage på tur i kommunen for at kigge på byggeriet af den nye Kronprinsesse Marys Bro, talte de tre socialdemokrater om både motorvej og brugerbetaling på den nye bro:

– Formålet med at invitere Lennart Damsbo-Andersen var at vise, hvor vigtigt det er at få prioriteret motorvejen. Det virker helt skørt, at vi snart har en færdig bro, som ender ud i en landevej, hvor bilerne holder i kø, fortæller Rasmus Stoklund.

– Alle havde jo troet, at når broen kom, så var motorvejen også sikker, siger Kenneth Jensen – og fortsætter:

– Hvis ikke vi får motorvejen, så har vi tre spor over fjorden i hver retning, som alligevel bare ender i det samme ene spor på Frederikssundvej, og så er vi lige vidt: Proppen i flaskehalsen er bare blevet flyttet. 

Det var heller ikke nogen tilfældighed at turen med Lennart Damsbo-Andersen gik forbi den nye fjordforbindelse. Besøget handlede nemlig også om at drøfte, hvor urimelig de to lokale socialdemokrater finder beslutningen om brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro.

– Ud over behovet for motorvejen, var det samtidig vigtigt at påpege skævheden i, at Kronprinsesse Marys Bro er det eneste sted i Danmark, hvor borgerne skal betale for at bevæge sig rundt i egen kommune. Det er simpelthen ikke rimeligt, siger Rasmus Stoklund. 

– Jeg har jo aldrig brudt mig om idéen med brugerbetaling, fortæller Kenneth Jensen. Så selvfølgelig skulle formanden for Folketingets transportudvalg ikke tager herfra uden det budskab også.

Konkrete løfter var der dog ingen af fra Lennart Damsbo-Andersen, men det var heller ikke forventningen.

– Det afgørende for os er, at der blev lyttet til argumenterne – og at han fandt de nye oplysninger, som vi kunne give ham, interessante. Faktisk var Lennarts opfordring også meget klar: “Fortsæt indsatsen. Det er den eneste måde at få det ændret på, selv om det bliver svært, fortæller de to partifæller.


Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »