Leg og fredagshygge med mor og far

Leg og fredagshygge med mor og far

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

JÆGERSPRIS: Den sidste fredag i hver måned kan børnene i Børnehuset Vandkunsten i Jægerspris tage mor og far ind i børnenes verden. Der er nemlig pop up-arrangement i børnehuset, hvor forældre og bedsteforældre er velkommen til en kop kaffe og leg med de små.

– Det er for at få forældrene til at opleve, hvordan børnenes arbejdsdag er, kan man sige. At se deres dag og lege lidt med dem. Det skal ikke være besværligt, man skal bare kunne komme og være med. Vi har blandt andet lavet Just dance, tegnet med kridt og klippet julepynt, fortæller Mette Hørmann, der er med til at arrangere pop up-arrangementet.

Det er børnehusets husråd, der står for planlægningen sammen med den pædagogiske leder. I husrådet sidder tre forældre, og for dem er det vigtigt, at aktiviteten den sidste fredag i måneden er noget, som alle børnene kan være med i, ligegyldigt om de går i vuggestue eller børnehave. Men lige så vigtigt er det, at forældrene kan være med.

Helt uforpligtende
Ideen opstod hos mig. Jeg havde tænkt meget over, hvordan vi fik forældrene mere i spil, på en måde hvor de kunne komme ind uden at skulle bruge en hel masse tid. Det her kan de træde ind og ud af helt uforpligtende. Og så skulle det være noget, som børnene synes, er sjovt, og hvor voksne og børn kan lege sammen, fortæller pædagogisk leder Camilla Aarestrup Kjær.

Og at børnene synes, det er sjovt, er der ingen tvivl om. Den sidste fredag i februar stod pop up-arrangementet i duploklodsernes tegn, og her var både børn og forældre godt i gang med byggeriet på gulvet. 

Der blev bygget en hel zoo-
logisk have, et hus og masser af tårne. 

Når man træder ind i rummet bliver man mødt af den umiskendelige lyd af klodser, der samles, rodes rundt i eller bliver kastet. Og så naturligvis lyde af legende og ikke mindst glade børn, der rigtig gerne vil vise deres forældre, at nu har de fundet en løve i kassen.

– De sidste gange har der været mange med. Ved Just Dance stod børnene og dansede, inden de blev hentet, og når forældrene kom, blev de nærmest tvunget til at deltage, fordi børnene havde det sjovt og ikke ville hjem, fortæller Mette Hørmann.

Nogle gange har forældrene også børnenes storesøskende med, og også de deltager entusiastisk i legen. Det er ofte en mulighed for dem for at besøge deres gamle børnehave på en sjov måde.

Genkendelig legetøjsdag
Børnene i Børnehuset Vandkunsten ved godt, hvilken dag forældrene kommer og leger. 

Det er nemlig samme dag, som de har legetøjsdag. Denne dag kan børnene tage et stykke legetøj med hjemmefra, som de kan lege med i løbet af dagen.

Børnene bytter legetøj med hinanden og viser deres legetøj frem. Det får dem også til at lege nye lege. Legetøjet fungerer som et bindeled til det derhjemme. Og det samme gælder så eftermiddagens pop up-arrangement.

– Børnene ser frem til legetøjsdagen og snakker om det. Og nu er der også nogle af børnene, der er begyndt at snakke om, at deres forældre kommer og leger med, og de spørger til, hvornår mor eller far kommer, fortæller Camilla Aarestrup Kjær.

Legetøjsdagen og pop up-arrangementet er altid den sidste fredag i måneden mellem klokken 15 og 16.

– Det er en god fredagsafslutning. Jeg fornemmer, at alle er glade, når de går herfra. Det er en lille hyggestund, fortæller Camilla Aarestrup Kjær.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”5″ images=”38855,38856,38857,38858″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »