Live streamet foredrag om mystiske gravpladser

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Færgegården live streamer foredraget ”Forbindelser over fjorden – Mystiske gravpladser”, så man kan få historien hjem i stuen under pandemien. 

Og komme tæt på mennesker, der levede ved fjorden for næsten to årtusinder siden. 

Det er den 19. november klokken 19.

Der har egentligt været udsolgt til det fysiske foredrag i månedsvis, og det vil fortsat finde sted som fysisk arrangement. Men Frederikssund Museum begynder nu at live streame arrangementer, så kulturarven kan komme ud til flere – og vi kan passe på hinanden samtidig.

For en reduceret billetpris kan man lære mere om de mystiske gravpladser fra dansk romertid, der blev fundet ved anlægningen af Kronprinsesse Marys Bro i 2015-2018, og som stammer fra de første århundreder efter vor tidsregning – alt sammen hjemme fra ens egen stue.

Arkæolog på udgravnin 

Med sig bringer hun en masse billeder fra udgravningen, så man kan komme helt tæt på detaljerne og få gode bud på de forklaringer, der knytter sig til menneskene i gravene – og de gaver, de fik med sig på den sidste rejse.

Flere kan være med
Færgegården arbejder for, at brugerne fortsat kan dele stærke kulturelle oplevelser – under sikre forhold, og museumsinspektør, Line Jandoria Jørgensen glæder sig over at kunne gå i luften med live streaming:

– Vi vil gerne give så mange som muligt chancen for deltage i museets foredrag og andre kulturarrangementer. Derfor er jeg rigtig glad for, at man nu også kan opleve vores arrangementer hjemme fra stuen. 

Folk, der allerede har billet til det fysiske arrangement, kan fortsat få den oplevelse, de har betalt for, selvom regeringen for nyligt har skærpet restriktionerne. 

Arrangementet er nemlig på linje med for eksempel koncerter undtaget be-
grænsningen på 10 personer, fordi publikum sidder ned og kigger i samme retning. 

Der er påbud om mundbind, når man bevæger sig ind og ud af lokalet.

Deltag i debatten
Share.

About Author