Leg og bevægelse for 200 børn

Leg og bevægelse for 200 børn

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

JÆGERSPRIS: Glæden var stor, da 200 børn var samlet i Jægerspris til idrætsdag for områdets dagtilbud. Børnene kom fra fem børnehaver, fem vuggestuer og syv dagplejer og samledes ved henholdsvis Børnehuset Vandkunsten og ved Jægerspris Slot.

På Børnehuset Vandkunstens legeplads var samlet cirka 90 børn i alderen 0 til 3 år. Her var der fri leg på den udfordrende legeplads, hvor børnene både øvede sig i at gå op og ned af bakkeskråninger, kravle på legeskibet, hoppe på trampolin, lege i brandbilen og meget mere.

Og netop de mange muligheder er en af grundene til, at det er i Vandkunsten, at de små børn samles til idrætsdag.

– Der er mange motoriske udfordringer på legepladsen, hvor børnene for eksempel kan kravle over og under ting, klatre og hoppe på trampolin.  Når børnene mødes her, får de set nogle andre børn. For nogen er det overvældende. Andre finder straks nye børn, de kan matche med. Det korte tidsrum på tre kvarter passer fint til børn i den alder – så er de mætte af oplevelser efter det, fortæller Camilla Aarestrup Kjær, der er pædagogisk leder i Børnehuset Vandkunsten.

Krop og bevægelse
På en af plænerne bag Jægerspris Slot var 122 børnehavebørn samlet til idrætsdag. Under den strålende sol kom børnene gennem flere forskellige øvelser, der alle gennem sjov og leg satte fokus på kroppen, og hvordan man bruger den.

– Vi gør det her for børnefællesskabet i Jægerspris. Vi er jo én idrætsinstitution og fire bevægelsesinstitutioner, og når vi mødes til idrætsdag, har børnene en sjov dag, hvor de lærer hinanden at kende. I år er temaet krop og bevægelse, så børnene kommer igennem forskellige aktiviteter, der giver dem bevidsthed om egen krop, fortæller Christel Crone, pædagogisk leder i Børnehuset Krabbedam.

De forskellige aktiviteter bød både på sjov leg og motoriske udfordringer. 

Da dagen var slut, var der fælles frokost, og så fik alle børne en medalje, der viste, at de havde deltaget idrætsdagen 2019 for børnehaver i Jægerspris.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”39823,39824,39825″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »