Lagkagemodellen blev taget i brug

Lagkagemodellen blev taget i brug

SKULDELEV: ”Samtale fremmer forståelsen”, ”Sammen kan vi bare gøre mere”  og ”Glæden ved at sætte sine evner og kompetencer i spil til gavn for fællesskabet”. Det var  overskrifterne på  et dialogmøde i Skuldelev Hallen  i sidste uge, fortæller Nanny Kragh Mortensen, formand for Skuldelev-Selsø Multikulturforening.

– Godt 40 mennesker kas-
tede sig ud i at undersøge, hvad vi tænker om at bo her, hvad der rør sig lokalt, og hvad der kunne være interessant at gøre noget ved. 

Lagkagens vigtige lag
Aftenen startede med at se på en ”lagkagemodel” – en trælagkage på en blondedug  

– Blondedugen symboliserede det netværk af praktiske ting, som vi har brug for, og som forskellige mennesker bruger tid på at styre i bestyrelserne (eksempelvis menighedsrådet, Kraftvarmeværket og vandværkerne).

Den nederste bund var  Dagli’Brugsen, Skuldelev skole og børneinstitutionerne.

– De er basis og grundpiller, og de er der kun, så længe vi støtter dem gennem handel og indskrivninger.

Den hvide del af det øverste lag på kagen symboliserede bylaugene i Skuldelev, Østby og Sønderby. 

– Her er de frivillige laugsmedlemmer dem, der skaber initiativer og arrangementer, der samler os bredt og laver gode ting for børn og voksne, fortæller Nanny Kragh Mortensen.

– Den blå/gule er Skuldelev-Selsø Sportsklub Kilden som til stadighed tilbyder kendte og nye former for sport og motion for store som for små. 

– Allerøverst var ”pynten”: Sejlklubber, Skuldelev-Selsø Multikulturforening, petanqueklubber, Fiskeklubber, Naturværnsforening for Skuldelev Ås, Kaffeklubben    osv. Alle de mindre foreninger og netværk, der findes lokalt, og som hver især arrangerer og passer på det fælles.

– Alt det skal vi passe på, være stolte af og udvikle, som vi finder bedst. 

Mange input
Det væltede frem med forslag. Blandt andet en filmklub for unge, spise sammen aftener, velkomstpakker til nytilflyttere, Tai Chi for ældre, åben Hornsherred dag, Samarbejde mellem de tre bylaug, fælles busudflugt med lokal chauffør, teenage fest, styrketræning for ældre, kulturdage, baby rytmik, E-sport for unge og meget mere . 

Efterfølgende blev der dannet fem grupper, som skulle arbejde videre med nogle af forslagene. 

Det var Skuldelev-Selsø Multikulturforening, der stod som arrangør af dialogmødet, som var en opfølger til et lignende møde for fire år siden. 

– Ideen er, at vi sammen får mulighed for at være i dialog og udtrykke, hvad vi hver især går og tænker og ønsker og drømmer om, fortæller Nanny Kragh Mortensen. 

– Når mennesker mødes, så blomstrer ideerne. Nu bliver der arbejdet videre med de gode ideer – til glæde for os alle sammen her på egnen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »