Læsekompas og oversete krimier

Læsekompas og oversete krimier

SOMMERLÆSNING: Sommerferie er for mange lig med en – eller flere – spændende bøger.

På Frederikssund-bibliotekernes hjemmeside:  www.bibliotekerne.frederikssund.dk er der hjælp til at finde de bøger, man ikke anede, man ledte efter. 

Med Læsekompasset kan man finde den perfekte bog, når det er tid til at slappe af i hængekøjen eller dase på stranden.

Inspirationen til den næste læseoplevelese finder man ud fra emneord og stemninger, man selv definerer. Så kommer siden med bogforslag ud fra valgene –  og man kan reservere bøgerne direkte fra siden, hvis man er logget ind. 

Siden er stadig i testfasen og virker derfor, på nogle punkter, ikke elt optimalt.

Oversete krimier
Er man til krimier, er der også inspiration at hente på hjemmesiden.

”Jussi Adler Olsen, Jo Nesbø, Sara Blædel, Michael Katz Krefeld, Camilla Läckberg, og sådan kunne vi fortsætte et godt stykke tid endnu. Er du ivrig krimilæser, er der stor sandsynlighed for at én eller flere af disse forfattere popper op i hovedet, når du tænker på krimigenren i litteraturen”. 

”Mindre sandsynlighed er der måske for, at du tænker på Martin Österdahl, Lina Bengtsdotter, Claus Lund Rosenkilde eller Mads Peder Nordbo. I hvert fald som de første”.

Herefter præsenteres fire forskellige krimier af netop de fire forfattere – med et håb om, at det kan inspirere til en udvidelse af krimihorisonten og en tilføjelse af de  oversete krimier på ens læseliste.

Andre artikler fra denne uge