Længere køer på broen

Længere køer på broen

I uge 44 oplevede trafikanterne markant længere køer på vejene omkring Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund end normalt. Flere initiativer skal nu forbedre den trafikale situation. 

 

FREDERIKSSUND/HORNSHERRED: Enhver bilist fra Hornsherred med ærinde i Frederikssund har i løbet af uge 44 oplevet at sidde i kø i meget længere tid end normalt. Både oprydning efter stormen Ingolf og et færdselsuheld har i løbet af ugen været medvirkende til den langsomme trafikafvikling, men også lyssignalerne har drillet.
Den uholdbare situation fører nu til ændringer, der skal give mindre ventetid på vejene, oplyser Frederikssund Kommune.
Kronprins Frederiks Bro og J. F. Willumsens Vej er statsveje som drives af Vejdirektoratet. Direktoratet har oplevet problemer med visse signaler, hvilket har været en medvirkende årsag til de lange køer.
Efter henvendelse fra Frederikssund Kommune og en lang række bilister er Vejdirektoratet nu i gang med at udbedre lyssignalet samt at skabe forøget grøn-tid langs Willumsensvej for at skabe et bedre flow i trafikken gennem Frederikssund by.
Kommunen har opfordret Vejdirektoratet til at foretage de nødvendige tilpasninger hurtigst muligt. Vejdirektoratet har torsdag den 2. november sendt folk til Frederikssund for i første omgang at undersøge for eventuelt tekniske problemer.

 

Færgevej
På grund af vejarbejde på Færgevej har der været lukket for indkørsel til Færgevej fra J.F. Willumsensvej i uge 44. Frederikssund Kommune har været i dialog med entreprenøren ved vejarbejdet om igen at åbne for indkørsel til Færgevej.
På grund af vejarbejdet kan vejen kun åbnes i en bane, og trafikken på Færgevej vil derfor blive reguleret af et lyssignal. Dette signal vil om morgenen favorisere den indadgående trafik og om eftermiddagen den udadgående.
En genåbning af Færgevej betyder også, at arbejdet med renovering af vejen formentlig ikke kan holdes inden for tidsplanen, da entreprenørens arbejdsområde vil blive indskrænket betydeligt.
– Med disse ændringer forventer vi, at de trafikale forhold bliver forbedret væsentligt og meget hurtigt, så vi kan vende tilbage til normale tilstande på vejene omkring Kronprins Frederiks Bro, siger Kristian Nabe-Nielsen, direktør for Teknik, Miljø og Erhverv i Frederikssund Kommune.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »