Kulturpuljepenge til ”Fjordfolket”

Kulturpuljepenge til ”Fjordfolket”
Projektet bliver præsenteret i en fotoudstilling på Færgegården. Arkivfoto: Steen Westh

Af journalist Conny Probst

JÆGERSPRIS: En række frivillige historiske foreninger (Lokalhistorisk Forening for Slangerupegnen, Historisk Forening i Jægerspris, Historisk Forening for Skibby-egnen, Frederikssund Historiske Forening, Foreningen Færgegårdens Venner) og Frederikssund Museum, Færgegården har søgt om tilskud fra kulturpuljen til den ambitiøse fotoudstilling og bog: ”Fjordfolket – portræt af livet ved og med fjorden i Frederikssund Kommune” af kunstneren Luca Berti.

Udstilling og fotobog

Portræt-udstillingen henvender sig til alle borgere i Frederikssund og vil tage udgangspunkt i Frederikssund borgeres liv og identitet.

Projektgruppen havde søgt om tilskud på 50.000 koner til at udvikle udstillingen og til udstillingsåbning samt bogudgivelse den 1. april 2025. Heraf var de 30.000 kroner øremærket markedsføring.

Udvalget for Job, erhverv og kultur har besluttet at imødekomme ansøgningen med 20.000 kroner til udvikling af arrangementet.

1.000 besøgende

Det samlede budget for hele projektet er på 429.190 kroner.

Heraf søger man 357.340 kroner i fonde.

Projektgruppen forventer 1.000 besøgende pr. år, og der vil være en entré på 50 kroner til udstillingen.

Projektet vil blive præsenteret i en fotoudstilling på Færgegården og formidles yderligere med udgivelsen af en fotobog.

– ”Støtten fra Frederikssund Kommune vil være afgørende for det videre arbejde med at sikre yderligere midler og dermed mulighed for at realisere projektet”, skriver projektgruppen i ansøgningen.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »