Kulturpersonlighed vinder Kulturpris 2023

Kulturpersonlighed vinder Kulturpris 2023
Verner Bylov Larsen. Foto: Frederikssund Kommune.

Vinderen af kulturpris 2023 er Verner Bylov Larsen. Han har i en lang årrække arbejdet for kulturen i Frederikssund Kommune på en række fronter.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Udvalget for Job, erhverv og kultur uddeler hvert år en kulturpris til en person, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for kulturen i kommunen.

Torsdag den 12. oktober blev prisen overrakt ved et arrangement i Langes Magasin i Frederikssund.

Vinderen blev Verner Bylov Larsen fra Frederikssund. Han vinder prisen for i mange år at have medvirket i kulturlivet via bestyrelsesposter i både Kulturrådet, Kulturhuset Elværket, Historisk Forening, Færgegårdens Venner, Selsø Slots venner og ikke mindst Folkeuniversitetet, som han også har bestridt formandsposten for i en årrække.

– Her er alderen, som har rundet de 80 år ingen hindring, fortalte formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I), da han begrundede valget af årets prismodtager.

Meget beæret

– Mange tak til den eller dem, der har indstillet mig. Og mange tak til udvalget Job, erhverv og kultur for prisen.

– Jeg er meget beæret over det, og det kunne ikke have ladet sig gøre uden min kone Ingelises opbakning.

-Det er naturligt for mig, at deltage i foreningslivet, og som pensionist ville jeg gerne lave noget, der beriger min egen pensionisttilværelse, og som kan være til glæde for andre.

Som 84-årig har han ikke tænkt sig at lægge kulturen på hylden, men:

– Jeg er nok gået over i den mere nydende fase, selvom jeg dog stadig stiller til hoveri en gang om året på Selsø Slot og kører ud med lidt foreningsblade en gang imellem, sagde kulturprisvinderen meed et smil.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »