Kulturfuglens sommeraktiviteter

Kulturfuglens sommeraktiviteter

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I løbet af foråret og sommeren inviterer Kulturfuglen – et samarbejde mellem Rejsestalden, Elværket  og Frederikssund Bibliotekerne – til masser af spændende aktiviteter og oplevelser for store og små. 

Det kan man læse mere om i Kulturkalenderen for maj-august, som netop er udkommet. 

Ud i naturen
Temaet for sommerens kulturkalender er ”Kom ud”, hvilket betyder at mange af Kulturfuglens aktiviteter foregår udendørs. Så man  kan nyde, at dagene bliver lange og nætterne lune. 

Man kan for eksempel tage med på en sejltur på Roskilde Fjord, fejre den skønne midsommer med bål, midsommervise og højtlæsning på Svanholm Gods, eller sove under åben himmel og opleve en Night Performance et hemmeligt sted i kommunen. 

Familier og børn 
I sommerferien er der god tid til familiehygge. Derfor er der planlagt en lang række aktiviteter for børn og deres voksne. 

Hvis man vil vide mere om insekternes fascinerende verden, så kan man tage familien med til insektværksted og gåtur i skoven. Eller bliv biavler for en dag og lær om biernes forunderlige verden. 

Er man mere til de kreative udfoldelser, kan hele familien komme til workshop med HUBU og bygge deres helt egen læsehule i pap. Eller prøve at jonglere, gå på line, ligge på glasskår og meget mere, når Kulturfuiglen inviterer til cirkusgøgl i Bløden.

Kulturnat og fødselsdag
Sommerens program byder også på musikalske og festlige oplevelser. 

For passionerede pladesamler er der vinylmesse i Elværket. Her kan man  lytte, bytte, købe eller sælge vinylplader samt høre et foredrag med musikjournalistikkens grand old man Jan Sneum. 

Har man en sanger gemt i maven, så er Grease Sing-a-long i Parkteatret måske lige noget. Her bliver der lejlighed til at skråle med på ”Greased Lightning”, ”You’re the One that I Want” og ”Summer Nights”, mens man ser eller genser den klassiske musical fra 1978.

Er det byfest og lokalliv, der trækker, kan man besøge  Rejsestalden og biblioteket til den årligt tilbagevendende Kulturnat Blå Nat i Jægerspris, som arrangeres i samarbejde mellem Jægerspris Netværk og Rejsestalden. 

Som afslutning på sommerens program inviterer vKulturfuglen til fødselsdag på Frederikssund Bibliotek, som har ligget på Jernbanegade 24 i 80 år.  Her bydes der på alt fra taler og rundvisninger til festlige lege, kage og god musik.  

Man kan læse mere om Kulturfuglens fulde sommerprogram samt datoer og tidspunkter for de nævnte aktiviteter i Kulturkalenderen for maj-august. 

Kalenderen kan hentes i Rejsestalden og Elværket  samt på alle fire biblioteker. 

Alle aktiviteter kan ses på den enkelte arrangørs hjemmeside. Der er også her, man kan bestille billetter til de enkelte arrangementer.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »