Kommunal opbakning til pilotprojekt

Kommunal opbakning til pilotprojekt

SKIBBY: Den ny chef for By og Land i Frederikssund Kommune, Mads Lindberg har været gæst hos de mange arbejdsgrupper, der udgør Grøn Samling, fortæller Morten Kremmer, formanden for Skibby Aktive for Fjordlandet.

– Kun få af de mange naturelskere i Hornsherreds ved, hvilket arbejde de mange frivillige i mere end ti  grupper udfører for at benytte og beskytte naturen, vedligeholde stier og naturområder og sørge for god skiltning. 

– Derfor var det en fin gestus fra Mads Lindberg, at han inden for den første måneds ansættelse i kommunen besøgte grupperne og bakkede op om det grønne arbejde, som også politikerne fortæller, at de har fokus på, lyder det fra formanden.

Mange initiativer
Nationalpark Skjoldungernes Land, som endnu er nyetableret, fik på mødet rosende ord for de initiativer, der allerede har ført til stier på Eskildsø, fiskerlejet i Skuldelev, rutesejlads med Svanen på Roskilde Fjord, opbakning til Selsøområdet og udstilling i Bymidten. 

Sidstnævnte vil i foråret – som et af flere nye initiativer – blive udbygget, som Nationalparkens “port” i nord. På mødet fremlagde hver arbejdsgruppe kommende initiativer og lovede hinanden, at der igen bliver en grøn weekend i Fjordlandet, den sidste weekend i maj.

Der kan bruges mange hænder i naturen, så alle, der har lyst, kan bare henvende sig til Skibby Aktive for Fjordlandet og blive en del af gruppen. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »