Klar til Skibby Byfest

Klar til Skibby Byfest

Skibby Byfest er igen i år klar med et stort program med masser af aktiviteter, musik, loppemarked, skumsjov og naturligvis muligheder for at få noget at spise og drikke. Et eventuelt overskud går til Skibby IK.

 

SKIBBY: I år er der kommet et nyt Tivoli på pladsen bag Skibby Hallen. Der er Ankers Tivoli, som har sagt ja til at stille deres grej op.
Byfesten starter som sædvanlig med Byfestløb om torsdagen, hvor løberne skaffer sponsorer og dermed løber penge ind til klubben. Samtidig starter det første af to bankospil i det store telt. Det andet Bankospil er om søndagen,  hvor der trækkes lod på et gavekort til en halv gris samt gratis morgenbrød.
Fredag er der igen, efter et par års fravær, havetraktor-ræs på programmet. Derefter skal slaget om Hornsherred spilles, idet der skal spilles en Herre Senior fodboldkamp mellem Skibby IK og Dalby IF.
Fredag og lørdag er der som sædvanlig gratis musik i teltet. Igen i år er der tale om et bredt program, så der skulle være noget for enhver. Fredag lægges der ud med moderne Country musik fremført af Hillbilly Bones.
Medlemmerne har været i USA for at samle inspiration og erfaring og har sat deres eget præg på musikken. De spiller på en masse festivaler rundt om i landet, så man forventer sig meget af dem hos den musikansvarlige i Skibby Byfest.
Derefter er der dømt Rock“n Roll, når Dirty Deeds kommer og trykker den af med numre fra AC/DC.
Lørdag spiller Bo Tegner duo. Bo er kendt som forsanger i bandet Smukke Møller, som spiller Gasolin og Kim Larsen-sange, og det er da også numre derfra, Bo med makker spiller.
Senere på aftenen er der så soul-musik på programmet, spillet af bandet Soul of 66. De har sat deres personlige præg på musikken, så selv de unge kan være med. Det skulle efter sigende være svært bare at stå stille, når de går i gang. Lørdag aften sluttes af med bandet Heart Rock, som spiller alt godt fra den blandede rockpose.
Loppekongen Flemming har igen kørt Hornsherred tyndt i jagten på at få fyldt Skibby Hallen til bristepunktet.  Det er i den grad lykkedes. Så derfor vil han gerne, ligesom sidste år, i gang med at sælge, så der er adgang til hallen fra kl. 9:00. En auktion over udvalgte effekter samt ny plæneklipper finder sted kl. 11:30.
For børnene er der ud over tivoli også børneloppemarked, hvor børnene kommer med deres boder og sælger det legetøj, som de er vokset fra.
I år er der modsat tidligere ingen tilmelding eller gebyr, de skal bare komme ,  så bliver de anvist en plads. Det gælder både lørdag og søndag.
Det populære skumsjov, hvor der bliver kastet slik ind i skummet, er igen på programmet  både lørdag og søndag. Desuden er der  gratis ansigtsmaling om søndagen.
Alle dage er SIKs egne boder åbne. Her kan der blandt andet købes hjemmelavede æbleskiver, øl og vand, lodder  i tombolaen ligesom der er salg af mad i pølsegrillen eller, som en nyhed i år, rib eyes i oksegrillen. De fås i to størrelser: En ”damemodel” på cirka  200 gram samt en ”herremodel” på cirka 300-350 gram. Alt til fornuftige priser.
Okse grillen har dog kun åbent fredag og lørdag fra kl. 17:00.
Støtte
Et eventuelt overskud fra festen går til Skibby IK. Arrangørerne håber derfor, at der kommer mange mennesker forbi for at støtte  klubben.
I en tid, hvor der er faldende tilskud fra kommunen, er det nødvendigt at skaffe midler til driften af en klub andre steder fra. Så derfor må man heller ikke selv medbringe mad og drikkelse på pladsen.
Byfesten slutter søndag kl. 15:00.

Andre artikler fra denne uge