Jobcentre af- bureaukratiserer

Jobcentre af- bureaukratiserer

De ledige borgeres første møde med jobcenteret skal i langt højere grad handle om konkrete ledige job. Derfor introducerer Lejre Kommune sammen med 13 andre sjællandske jobcentre et e-læringsforløb, der frigiver tid til reel jobrettet rådgivning.

LEJRE KOMMUNE: Der er mangel på arbejdskraft – også på Sjælland – og masser af ledige stillinger.

Knap 10.000 ledige på Sjælland vil derfor – inden deres første møde på Jobcenteret – få et e-læringsforløb, så de har styr på rettigheder og pligter.

Det giver plads til, at jobcenterets medarbejdere kan have fokus på det vigtige match mellem virksomhed og ledig.

E-læringen er blevet udrullet i Roskilde og Greve Kommuner – og til april i Lejre og de øvrige 11 sjællandske kommuner, der indgår i det ret unikke samarbejde på tværs.

Projektet, der er støttet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, udfordrer praksis: Først og fremmest ved at gøre op med en mangeårig tradition om at gennemgå paragrafferne på et fysisk møde og i stedet digitalisere processen – og på den måde fremrykke den konkrete jobrådgivning og afbureaukratisere.

Samtidig vil de 14 kommuner i langt højere grad tænke Sjælland som ét arbejdsmarked i jobformidlingen til borgerne.

Det sker blandt andet ved at ansætte to tværgående sjællandske formidlingskonsulenter.

Projektet handler i høj grad også om at justere mindsettet hos både de ledige og beskæftigelsesmedarbejderne, så der kommer øget fokus på hurtigt at komme i arbejde, også selvom det ledige job ikke er drømmejobbet.

Konkrete værktøjer til medarbejderne

Som en væsentlig del af projektet har de 14 sjællandske kommuner derfor igangsat en intern kompetenceudvikling, hvor beskæftigelsesmedarbejderne i de kommende måneder introduceres til nye arbejdsgange og konkrete metoder til at italesætte det pragmatiske match i dialogen med de ledige.

Projektet omfatter 14 sjællandske kommuner (Faxe, Greve, Guldborgssund, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns og Vordingborg), som sammen har fået ressourcer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Projektet løber fra april 2022 til december 2023, og hovedformålet er at få flere ledige borgere i beskæftigelse.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »