Idrætten i Frederikssund fastholder medlemstallene i 2020

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Det kan som idrætsforening være svært at finde lyspunkterne efter en vinter uden aktiviteter. Men der er noget, der tyder på, at foreningerne i Frederikssund er stærke til at fastholde deres medlemmer i denne svære tid.

For foreningsidrætten har 2020 været et år underlagt både restriktioner på aktiviteterne og i lange perioder nedlukninger. På landsplan har konsekvensen været, at mange medlemmer har meldt sig ud af foreningerne. DIF, DGI og Firmaidrætten har offentliggjort medlemstallene på landsplan for 2020 med den nedslående konklusion, at idrætsforeningerne i Danmark har mistet 128.288 medlemmer, eller hvad der svarer til et fald på fem procent.

Medlemstallene for idrætsforeninger i Frederikssund Kommune var i 2020 på 17.909. Det er blot 24 medlemmer (0,13 procent) færre i 2020 sammenlignet med 2019 set ud over hele kommunen.

Fra inde til ude
Mens mange indendørsidrætter har kunnet se det meste af deres sæsons aktiviteter sive ud i sandet på grund af nedlukningen af idrætsfaciliteter henover vinteren, er Frederikssund Idrætsanlæg blevet mødt af en positiv overraskelse. 

Særligt mange indendørs-
idrætter har stået klar til at starte deres aktiviteter op udendørs, da restriktionerne tillod det.  

Frederikssund Idrætsanlæg, der plejer og driver kommunens idrætsfaciliteter, har haft travlt her i foråret 2021 med at koordinere og klargøre udendørs fodbold-, tennis-, håndbold- og volleybaner og mange flere.

Der har skullet skabes plads til alle – og alle har været klar på at rykke rundt, så det kunne lykkes.

Gymnastikforeninger har indtaget parkeringspladser omkring i byerne. Linedans er flyttet midlertidigt ud under åben himmel ved siden af kunstgræsbanen i Idrætsbyen. 

Beachvolley ved Marbæk Strand i april var nok heller ikke en aktivitet nogen havde forudset for 1 år siden. 

Listen af gode og kreative udendørsaktiviteter er meget længere, og dette er kun et udpluk. Resultatet af foreningernes vilje til ”at tænke ud af hallen” ses af de mange medlemmer, der bakker op om de alternative muligheder og fællesskabet i foreningsregi. Huerne og en varme trøje er stadig fast inventar. 

De indendørs idrætsfaciliteter forventes – ifølge Regeringens plan – at genåbne for børn og unge den 21. april. 

Medarbejderne i hallerne vil sørge for, at alt er klar til, at aktiviteterne igen kan fylde de tomme rum med liv og glæde. 

Share.

About Author