Idrætsforening og spejdergruppe blev hædret

0

Jægerspris Gymnastikforening og spejdergruppen Grevinde Danner er begge blevet hædret for deres gode arbejde med at tiltrække og fastholde medlemmer under Coronaen.

JÆGERSPRIS: Det er Folkeoplysningsudvalget, der har besluttet at hylde nogle af de foreninger, som har fastholdt medlemmerne i foreningen, lavet aktiviteter på nye måder og set muligheder midt i alle restriktionerne.

– Grundet nedlukning af foreningsaktiviteter i 2020 samt restriktioner og forsamlingsforbud i 2021 har vi ikke kunnet holde vores sædvanlige årlige prisfest i foråret, hvor vi uddeler sportslige anerkendelser og priser til årets idrætsforening og årets fritidspris. Derfor besluttede vi i Folkeoplysningsudvalget af vi ville hædre en idrætsforening og en spejdergruppe, som har gjort noget særligt for at holde på medlemmerne og skabt alternative måder at dyrke fællesskaber og aktiviteter på under Coronaen, fortæller alte formand for Folkeoplysningsudvalget, Anne Sofie Uhrskov og fortsatte:

– Af de indstillinger vi fik, var vi ikke i tvivl om, at Jægerspris Gymnastikforening og spejdergruppen Grevinde Danner var de helt rigtige vindere. 

– De har begge gjort rigtig meget for, at medlemmerne stadig var en del af foreningen, selvom de måtte blive hjemme. Der har været hjemmegymnastik, udendørs holdtræning, spejderopgaver på Facebook og spejderkits der blev delt ud til medlemmerne. Mange gode og kreative løsninger, som medlemmerne har kunne glæde sig over i en ellers mærkelig og for nogen rigtig svær tid. Så det vil vi gerne belønne og ikke mindst sige tak for

Hjemmegymnastik
I Jægerspris Gymnastikforening var glæden stor, da de fik at vide, at de var valgt som årets idrætsforening.

– Jeg blev så glad, da jeg fik det at vide. Jeg jublede i telefonen. Jeg sagde jaaaa, og fedt og hvor er jeg glad. Jeg kunne slet ikke lande. Det var så uventet og så glædeligt. Jeg ringede med det samme til de andre i ledelsen og skrev til instruktørerne. Det er også takket være dem, for uden dem er vi ingenting. De er en stor del af det, fortæller formand for Jægerspris Gymnastikforening, Lene Lyberg.

Foreningen har gennem Coronaen og nedlukningerne gjort rigtig meget for at sikre, at medlemmerne fortsat havde mulighed for at lave gymnastik med deres forening. Det gjorde de blandt andet ved at købe webkamera ind til instruktørerne, som så kunne sende hjemme fra stuen og lave træning med de medlemmer, der ønskede det. Det var blandt andet meget populært på seniorholdene og især hos kvinderne. Men også eliteholdet Gym Hunters fik onlinetræning, så de kunne holde formen ved lige.

Foreningen har også delt holdene på, så de kunne træne på mindre hold og overholde forsamlingsforbuddet. Og til jul, hvor foreningen plejer at have en stor julefest, blev der i stedet delt gaver ud til børnene i gymnastiksalen, som var pyntet op efter alle kunstens regler. En julemand var til stede og overrakte gaverne, og børn og voksne gik gennem salen, ind ad én dør og ud ad en anden.

Med prisen som årets idrætsforening fulgte også 15.000 kroner. Dem kan gymnastikforeningen sagtens bruge, fortæller formanden.

– Vi har mange skumredskaber, som trænger til at blive udskiftet, så det vil de 15.000 kroner gå til. Vi har en stor skumkile, som bruges flere gange om ugen, og den kan snart ikke hænge sammen mere. Og den er lidt dyr, så vi har talt om, at vi skal have sådan en. Og da de unge hørte det, jublede de lige så meget som jeg gjorde, da jeg fik at vide, vi blev udvalgt.

Spejderaktiviteter på Facebook
Hos spejdergruppen Grevinde Danner blev både ledere og spejdere glade og overraskede over at vinde prisen som årets spejdergruppe.

– Når vi får at vide, at vi får sådan en pris her, så bliver man simpelthen så pavestolt. Det løfter niveauet hos os alle og det er et kæmpe klap på skulderen om, at vi gør noget rigtigt, fortæller gruppeleder Jan Paaske.

Spejdergruppen blev under Coronaen ramt af både nedlukning og restriktioner. Blandt andet måtte de ikke være mere end 10 personer på grunden. 

Derfor sørgede de for at mødes forskellige steder og lave spejderaktiviteter der. 

Da nedlukningen kom, lagde de spejderaktiviteterne over på Facebook. Her har de lavet små opgaver hver dag, som medlemmerne kunne deltage i. Når man havde lavet 10 opgaver og lagt billeder eller video ind af dem, så fik man et mærke.

Under anden nedlukning blev der også lavet forskellige stifinderløb, eller en opgave om at bygge spejdergrunden i naturmaterialer derhjemme. 

Også spejdergruppen modtog 15.000 kroner med prisen.

– Man kan altid bruge 15.000, men vi har ikke besluttet specifikt, hvad de skal bruges til. Vi har snakket om at lave en forårsfest, hvor alle bliver inviteret til lejrbål og hygge. Der er mange muligheder, men de bliver brugt på spejderne, enten i form af ture eller sommerlejr eller noget i den stil.

Voksne og børn sidder på gulvet i gymnastiksal og lytter, mens der holdes tale om prisen som årets idrætsforening.
Voksne og børn sidder på gulvet i gymnastiksal og lytter, mens der holdes tale om prisen som årets idrætsforening.
Spejdere fra Grevinde Danner samlet om bålet i spejderhytten.
Spejdere fra Grevinde Danner samlet om bålet i spejderhytten.
Deltag i debatten
Share.

About Author