Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

FORBRUG:  Genbrugsbølgen i Danmark har nået nye højder: knap 8 ud af 10 danskere har handlet brugt inden for de seneste 12 måneder, og en dansker køber i gennemsnit brugte varer for over 5.000 kroner om året. 

Men det er ikke kun jagten på skjulte skatte og ekstra indtægter, der driver danskerne. Hver tredje af os handler brugt for miljøets skyld. Det viser DBA’s Genbrugsindeks. 

Brugte spiseborde, frakker, haveredskaber og racercykler skifter hænder som aldrig før. Knap 8 ud af 10 danskere har købt eller solgt en brugt vare inden for det seneste år, hvilket er en stigning på hele 10 procentpoint sammenlignet med forrige år og ny danmarksrekord. 

Særligt boligtilbehør, tøj og hobbyudstyr er i høj kurs. Det fremgår af DBA’s nye Genbrugsindeks, der udkommer for fjerde år i træk. 

Genbrugsindekset 2019 viser, at hele 70 procent af danskerne har købt brugte varer inden for det seneste år. Samtidig sælger flere og også ud af deres ting: 45 procent har solgt brugt i det seneste år mod kun 32 procent forrige i år. 

I 2018 blev der oprettet over 21,5 millioner annoncer på DBA.dk, hvilket er en stigning på 111 pct. i forhold til 2013.

Selvom muligheden for en god handel og mere plads i skabene stadig driver hovedparten af danskerne til at handle brugt, spiller bæredygtighed en fremtrædende rolle. 

Ifølge Genbrugsindekset sælger 33 procent brugte ting videre for miljøets skyld, mens 35 procent køber brugt for at mindske overforbruget, og 31 procent  køber brugt for miljøets skyld.  

Andre artikler fra denne uge