Hundredvis af frivillige samler affald

Hundredvis af frivillige samler affald

Tag familien med og hjælp med at fjerne plastik og andet skrald
fra Roskilde Fjord ved stor affaldsindsamling lørdag den 17. september.

FJORDLANDET: Kom og bliv en del af et stort, grønt fællesskab, som gør en forskel for naturen. Sådan lyder budskabet fra Nationalpark Skjoldungernes Land, som endnu engang inviterer til stor affaldsindsamling på strækninger langs Roskilde Fjord.

Denne gang foregår affaldsindsamlingen lørdag den 17. september klokken 10 til 12, og alle inviteres til at komme og være med.

Dykkere og forskere bidrager

Nationalparken har de seneste år inviteret til to årlige affaldsindsamlinger langs Roskilde Fjord i samarbejde med en række frivillige tovholdere, Lejre Kommune, Roskilde Kommune og Roskilde Oplevelseshavn.

Som noget helt nyt kommer også foreningen Os om Havet til Roskilde Havn for at samle skrald i vandet og på fjordbunden. Det foregår med snorkel, iltflasker, kajakker og SUP boards som hjælpemidler, og hvad de hiver op fra fjordens dyb, må tiden vise.

Tilmeld dig

For at deltage i efterårets affaldsindsamling kræver det blot, at man tilmelder dig den strækning, man ønsker at gå.

Mødesteder og tilmelding findes på affaldsfrifjord.dk og på nationalparkens bookingportal. Man kan også læse mere på nationalparkens facebookside under begivenheder.

På dagen kan man på mødestederne låne eksempelvis gribestænger og få udleveret affaldssække. Der er flere frivillige på alle strækningerne, og dermed kan affaldsindsamlingen tilrettelægges sådan, at alle kan være med – man går så langt, man selv ønsker.

Efter affaldsindsamlingen vil der være sandwich og lidt at drikke til alle deltagere, og her kan man også kigge nærmere på affaldsposernes indhold og se, hvad skraldet egentlig består af.

Det gør en forskel

Ved at deltage i arrangementet er man med til at sikre en renere fjord til gavn for både dyreliv, vandkvalitet og friluftsliv.

Ved tidligere affaldsindsamlinger har frivillige samlet flere hundrede kilo affald langs Roskilde Fjord, blandt andet haglskåle, masser af cigaretskodder, dåser og plastikemballage.

De årlige affaldsindsamlinger er støttet af Miljøministeriets Strandoprydningspulje.

Fjordlandet

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »