Højt hygiejneniveau har sikret lav smitte blandt ældre og sårbare

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: En mangeårig systematisk hygiejneindsats på de sociale tilbud og omsorgscentre har sikret hurtig inddæmning af udbrud og har holdt smitten nede blandt kommunens ældre og sårbare borgere, fortæller Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Da der i januar 2021 var et større udbrud med coronavirus på et af kommunens omsorgscentre, besluttede Frederikssund Kommune at kigge kommunens sociale tilbud og omsorgscentres hygiejneprocedurer efter i sømmene. 

Alle sociale tilbud og omsorgscentre har derfor i løbet af foråret haft besøg af kommunens hygiejnesygeplejerske for at sikre et fortsat højt hygiejneniveau og holde coronasmitten ude af centre og tilbud.

Den systematiske hygiejnegennemgang af alle omsorgscentre viste blandt andet, at de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer er godt implementeret på alle tilbud, og at der generelt er stort fokus på at forebygge smittespredning. 

Hygiejnebesøgene har taget udgangspunkt i et standardiseret skema og har mundet ud i en rapport til ledelsen, der synliggør og målretter hygiejneindsatsen fremover.         

Et godt udgangspunkt
Samtidig viser hygiejnebesøgene, at Frederikssund Kommune har haft et godt udgangspunkt på hygiejneområdet, allerede inden coronapandemien. 

Frederikssund Kommune har nemlig længe set vigtigheden af et højt hygiejneniveau, og kommunen havde som en af de eneste kommuner i landet haft en hygiejnesygeplejerske ansat i de sidste seks år.

Hygiejnesygeplejerske Anita Schlippe Rasmussen underviser i god hygiejne. 

Foto: Frederikssund
 Kommune, Kenneth Jensen.

Deltag i debatten
Share.

About Author