Hjælp til håndtering af stress og angst

Hjælp til håndtering af stress og angst

SKIBBY/JÆGERSPRIS: Hvis man er sygemeldt på grund af stress – der er diagnosticeret af lægen – så er der mulighed for at deltage i et gratis forløb, hvor man lærer at håndtere og mindske stress i hverdagen.

To fysioterapeuter guider deltagerne gennem forløbet, hvor der blandt andet arbejdes med afspænding, vejrtrækning og mindfulness. 

Målet er, at man opnår større nærvær i kroppen, så man kan få en pause fra tankerne, finde ro, klarhed og energi. 

Noget af forløbet foregår udendørs, hvor der gøres brug af naturens ressourcer, som kilde til indre ro og glæde.

Forudsætninger for at deltage er, at man skal kunne deltage i et gruppeforløb, være sygemeldt fra sit job på grund af stress, der er diagnosticeret af ens læge. Man må ikke have andre lidelser, der kan gøre det vanskeligt at deltage, og man skal kunne tale og forstå dansk

Forløbet strækker sig over i alt otte tirsdage fra klokken 13 til 14. Der starter et hold i foråret og to gange i efteråret . Det foregår på Nordhøj 3 i Skibby – og et sted i naturen.

Man tilmelder sig ved at ringe på hverdage på 4735 2070 mellem klokken 8 og 10 eller ved at skrive via sikker mail på kommunens hjemmeside.

Depression og angst
Kommunen har også et tilbud til voksne, der vil lære at tackle angst og depression. Tilbuddet er gratis og henvender sig til personer  over 18 år, der har symptomer på angst og depression.

Kurset kan give inspiration og viden til at tackle de problemer og udfordringer, der følger af symptomerne. Formålet er, at man kan leve et godt liv, hvor det er en selv – og ikke symptomerne – der styrer.

Instruktørerne ved, hvor skoen trykker, da de selv lever med angst og depression, eller er pårørende til en nærtstående, som lever med disse symptomer. 

Instruktørerne har gennemført en systematisk uddannelse hos Komiteen for Sundhedsoplysning.

Undervisningen foregår over syv sammenhængende uger. Hver uge er der et modul af 2,5 times varighed, hvor man får redskaber til selvhjælp.

Inden man starter på kurset, skal man til en indledende samtale med koordinator Rikke Rossen Hansen. Tilmelding på 2444 6073. 

Det næste kursus starter onsdag den 8. maj fra klokken 10 til 12.30 i Jægerspris.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »