Guld og Sølv til Skibby Ride- og Voltigeklub

Guld og Sølv til Skibby Ride- og Voltigeklub
Ryttere og heste blev hilst velkommen hjem på Egholm Ridecenter med kridttegning og gulerødder. Foto: Anja Hagelberg)

SKIBBY: Skibby Ride- og Voltigeklub havde tre ekvipager til start ved det Nordiske Mesterskab i distance ridning 120 km for hold: Inger Pitter Bertelsen på Baher, Lotte Hillers på Ups og Hanne Haagen Hansen på Ermeli.

Danmark var desuden repræsenteret af ekvipagen Inge-Merete Larsen på Almaz.

På så lang en distance er det vigtigt med hjælp, og de fire ekvipager havde hver et crew med, som sørgede for ryttere og heste undervejs og på den måde sikrede så optimale forhold som muligt.

Det betød, at alle fire ekvipager på holdet gennemførte ridtet og kunne tage hjem med sølvmedaljer om halsen.

Hanne Haagen Hansen var først over startlinien og holdt sin førsteplads hele vejen gennem de 120 km og kom dermed også først over mållinien på sin skønne Ermeli.

Således kunne Hanne Haagen Hansen, der til dagligt driver Egholm Ridecenter, tage hjem til Danmark som Nordisk Mester individuelt i distanceridning med guldmedaljen om halsen.

Hesten Ermeli vandt desuden prisen Best Condition, som den af hestene, som gennemførte ridtet, der var i bedst form også efter ridtet.

Mesterskabet startede i regnvejr og sluttede i regnbyger og naturligvis en flot regnbue.

Det fantastiske ved disciplinen distance ridning er, at det er en teamsport, hvor lang tids forberedelse skal gå op i en højere enhed på dagen for at det lykkes.

Dagen efter ridtet, er det altid spændende, hvordan hesten er gående og hvor øm er den i musklerne, inden den skal transporteres hjem fra stævnepladsen til sine vante omgivelser.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »